Πολιτική

Πέτσας σε δημάρχους ενόψει νέας κακοκαιρίας: Είναι επιβεβλημένο να μην επαναληφθούν οι δυσλειτουργίες

Πέτσας σε δημάρχους ενόψει νέας κακοκαιρίας: Είναι επιβεβλημένο να μην επαναληφθούν οι δυσλειτουργίες
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ζητά την επιτάχυνση του αποχιονισμού σε όλους τους Δήμους και τον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων
Σχετικά Άρθρα

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους δημάρχους απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ενόψει της νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται το Σαββατοκύριακο. «Οι όποιες δυσλειτουργίες παρατηρήθηκαν στη διαχείριση της πρωτοφανούς κακοκαιρίας "Ελπίδα", είναι επιβεβλημένο να μην επαναληφθούν» υπογραμμίζει ο κ. Πέτσας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ζητά την επιτάχυνση του αποχιονισμού σε όλους τους Δήμους και τον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων.

H επιστολή Πέτσα σε Δήμους και Περιφέρειες

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Πέτσας αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 3582/20-1-2022 επιστολής μου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» με θέμα «Ετοιμότητα μηχανισμών και υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών, για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας» και σε επικοινωνία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, παρακαλείσθε ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι έντονες βροχές, σποραδικές καταιγίδες αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις, να θέσετε σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.
Οι όποιες δυσλειτουργίες παρατηρήθηκαν στη διαχείριση της πρωτοφανούς κακοκαιρίας «Ελπίδα», είναι επιβεβλημένο να μην επαναληφθούν.
Προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντονισμένη αντιμετώπιση, με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, παρακαλείσθε να διασφαλισθεί ιδίως:
Η επιτάχυνση του αποχιονισμού σε όλους τους Δήμους που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.
Ο άμεσος καθαρισμός των φρεατίων καθώς και η απομάκρυνση κλαδιών και πεσμένων δέντρων για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων.
Με γνώμονα πάντοτε να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους, είμαι πεπεισμένος ότι θα ενεργείσετε άμεσα και με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->