Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές απώλειες στις αγορές της Ευρώπης – Κέρδη στην Ασία

Ισχυρές απώλειες στις αγορές της Ευρώπης – Κέρδη στην Ασία

Διορθώνουν και σήμερα οι ευρωαγορές

(upd 2) Έντονα πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, διορθώνοντας επί της ουσίας μέρος των χθεσινών κερδών καθώς η επιφυλακτικότητα για την γεωπολιτική ένταση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα παραμένει.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1,6%.
Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 1,20% στις 7.463 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 2,02% στις 15.210 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,83% στις 6.895 μονάδες.


Η αποκλιμάκωση της κρίσης στο επίκεντρο της συνομιλίας Borrell (EE) με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ Kuleba

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Nmitro Kuleba, δήλωσε ότι επικοινώνησε νωρίτερα την Πέμπτη με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell και συζήτησαν για το πώς θα αποτρέψουν τη Ρωσία από το να προχωρήσει σε περαιτέρω επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ουκρανίας και της Ευρώπης.
Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της έχουν σημάνει συναγερμό για τη συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων ρώσων στρατιωτών κοντά στα σύνορα των δύο χωρών τις τελευταίες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν σκοπεύει να επιτεθεί στη γείτονά της.

Θετικά τα πρόσημα στην Ασία

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες μπορεί να ακολούθησαν τη συνεδρίαση νευρικότητας της Wall Street, αλλά η συμβολή της ανόδου του ιαπωνικού Nikkei ήταν καθοριστική.
Ειδικότερα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία κέρδισε περίπου 2,09% για να κλείσει στις 26.717,34 μονάδες, ενώ Kospi της Νότιας Κορέας ανέστρεψε τις απώλειες για να σημειώσει άνοδο 1,87% και έκλεισε στις 2.663,34 μονάδες.
Ο ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 2,19% για να ολοκληρώσει η συνεδρίαση στις 6.988,1 μονάδες.
Ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,97%, με τον Shenzhen Component να κλείνει στο -0,53%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,07%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης