Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει, αλλά ο Μητσοτάκης έχασε οριστικά την αυτοδυναμία - Το ΚΙΝΑΛ δεν θα υποστεί νέο πολιτικό bail in

Η πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει, αλλά ο Μητσοτάκης έχασε οριστικά την αυτοδυναμία - Το ΚΙΝΑΛ δεν θα υποστεί νέο πολιτικό bail in
Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει – Είναι μόνο επικοινωνιακό show για να συσπειρώσει το κόμμα έναντι του ΚΙΝΑΛ
Σχετικά Άρθρα

(upd5) Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη…. δεν μετράει πολιτικές επιτυχίες αλλά πολιτικές αποτυχίες.
Σε κάθε καιρικό φαινόμενο, το επιτελικό κράτος εμφανίζεται ανήμπορο να ανταπεξέλθει, εμφανίζεται ανίκανο να υποστηρίξει την κοινωνία.
Η κακοκαιρία Μήδεια έπρεπε να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για να αλλάξουν πολλά στο επιτελικό κράτος που διοικεί η κυβέρνηση.
Η κακοκαιρία Ελπίς ήρθε να αποδείξει ότι το επιτελικό κράτος ήταν αναποτελεσματικό και παρέμεινε μπάχαλο προκαλώντας οργή στην κοινωνία…
Εάν σε όλα αυτά συμπεριληφθούν οι σχεδόν 23.000 νεκροί από covid 19 και η προσβλητική διαίρεση της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και στο μείγμα των αποτυχιών συμπεριλάβουμε και τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια… η κυβέρνηση της ΝΔ δυστυχώς απέτυχε.
Ενώ επιχειρεί να φέρει μια ισορροπία στην μεσαία τάξη ο πληθωρισμός και η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους προκαλούν νέο πλήγμα στην ήδη λαβωμένη μεσαία τάξη…

Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει – Είναι μόνο επικοινωνιακό show για να συσπειρώσει το κόμμα έναντι του ΚΙΝΑΛ

Η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή τις αποτυχίες στην διαχείριση είναι περισσότερο επικοινωνιακό show.
Ο Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός θα βρεθεί απολογούμενος και ο Τσίπρας θα ασκεί κριτική… αλλά στο τέλος η πρόταση μορφής θα αποτύχει.
Ο σκοπός της κίνησης αυτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επαναφέρει τον Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο ώστε να συσπειρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ που αποσυσπειρώνεται καθώς οι διαρροές προς το ΚΙΝΑΛ αυξάνονται.
Το ΚΙΝΑΛ αποτελεί έκπληξη καθώς εμφανίζεται σε ορισμένες δημοσκοπήσεις στο 17% αν και δεν είναι σαφές εάν αποτελεί δυναμική του ΚΙΝΑΛ ή διαιωνιζόμενη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πραγματικότητα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 29% με 30% όπως ανέφερε έμπειρος δημοσκόπος, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20% με 19% και το ΚΙΝΑΛ στο 15% με 16%.
Πρακτικά το άθροισμα ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει την Νέα Δημοκρατία…

Το ΚΙΝΑΛ δεν θα δεχθεί να υποστεί νέο πολιτικό bail in…

Η συνεργασία ΚΙΝΑΛ με Νέα Δημοκρατία επί εποχής Βενιζέλου έβαλε την ταφόπλακα στο άλλοτε ΠΑΣΟΚ.
Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι κεντροαριστεροί οπότε ενοχλήθηκαν με την συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε στο 7% και το πολιτικό bail in που υπέστη ο νέος Πρόεδρος του κόμματος ο Ανδρουλάκης δεν θέλει να το επαναλάβει, ειδικά τώρα που έχει απροσδόκητη δυναμική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεθωριάζει ξεκάθαρα, χάνει την λάμψη του και δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμη και στην 3η θέση δεν θα ήταν απίθανο αλλά όχι ακόμη βασικό σενάριο.
Ο Ανδρουλάκης δεν έχει κανένα λόγο να συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία, δεν θα ήθελε να επαναληφθεί το δραματικό πολιτικό λάθος Βενιζέλου όπου το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε πολιτικά αλλά προφανώς δεν θα ήθελε να συνεργαστεί ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε απόδραση, φθίνει και δεν πείθει την ελληνική κοινωνία.

Ο Μητσοτάκης έχει χάσει οριστικά την αυτοδυναμία

Ο Μητσοτάκης με την συσσώρευση λαθών και πολιτικής απειρίας όπως αποδεικνύεται….συρρικνώνει την Νέα Δημοκρατία στο 29% με 30% αν και δεν αποκλείεται να υποχωρήσει και χαμηλότερα.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον και ασκώντας την διακυβέρνηση της Ελλάδος, έχει ακόμη κάποιες επιλογές και εναλλακτικές αλλά στην πράξη… το 38% που είναι το βασικό εκλογικό όριο έχει χαθεί…
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ελλάδα το 2023 όχι το 2022 να βιώσει μεγάλη πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα… καθώς 3 κόμματα επί της ουσίας διαδραματίζουν καίριο ρόλο…
Ο Μητσοτάκης είχε το πλεονέκτημα και το έχασε από δικά του λάθη…
Ένα λάθος συγχωρείται, δεύτερο λάθος συγχωρείται… αλλά τα επαναλαμβανόμενα λάθη δεν συγχωρούνται δείχνουν πολιτική και διαχειριστική ανικανότητα και αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης