Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε όλες τις κρίσεις η κυβέρνηση πήρε κάτω από τη βάση - Οι επιλογές Μητσοτάκη σε πρόσωπα απέτυχαν

Σε όλες τις κρίσεις η κυβέρνηση πήρε κάτω από τη βάση - Οι επιλογές Μητσοτάκη σε πρόσωπα απέτυχαν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει τους δικούς του ανθρώπους και έχει αποτύχει
Σχετικά Άρθρα

O Κυριάκος Μητσοτάκης υφίσταται πλέον μία πολύ μεγάλη αμφισβήτηση μέσα από το κόμμα του για τις επιλογές του στην κυβέρνηση.
Η στήριξη που έδωσε στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρίστο Στυλιανίδη ήταν η αιτία να ξεσπάσουν αρκετά κομματικά στελέχη και στελέχη της αυτοδιοίκησης που βλέπουν ότι οι τεχνοκράτες και οι εξωκοινοβουλευτικοί της κυβέρνησης έχουν διακριτή μεταχείριση από τα γαλάζια στελέχη.
Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς αποπέμφθηκε από την θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας με τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.

Οι επιλογές Μητσοτάκη απέτυχαν, φέρει προσωπική ευθύνη

Το κυριότερο είναι ότι όλες οι προσωπικές επιλογές του Πρωθυπουργού έχουν αποτύχει στις βασικές τους αρμοδιότητες. Ο Χρήστος Στυλιανίδης ήρθε ως τεχνοκράτης και αποδείχθηκε επιχειρησιακά άπειρος.
Ο Χρήστος Ταραντίλης επιλέχτηκε ως ικανός για την κυβερνητική πραγματικότητα και παραιτήθηκε σε λίγες μέρες από το πόστο του.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού εκδιώχθηκε ως αποτυχημένος από το Υπουργείο Εσωτερικών μπήκε στο Προστασίας του Πολίτη και σε δύο περιπτώσεις (πανεπιστήμια και κακοκαιρία Ελπίδα) φάνηκε η ανεπάρκεια του.
Η Λίνα Μενδώνη αποτελεί ένα πρόσωπο που έχει πληγώσει τη κυβέρνηση τόσο με την περίπτωση Λιγνάδη, όσο και τώρα πρόσφατα με την υπόθεση βιασμού της 24ης, αφού είχε δεχτεί χορηγία από τους φερόμενους βιαστές.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που έχει στο Μαξίμου το ρόλο επιτελάρχη, διακωμωδείται και εκβιάζεται από μία τηλεπερσόνα που λέγεται Μένιος Φουρθιώτης.
Στην υγεία τα ίδια.
Οι καθηγητές και οι ειδικοί που έφερε στο Μαξίμου για να τον συμβουλεύουν, απέκτησαν υπερεξουσίες, αποθρασύνθηκαν και δίχασαν την κοινωνία αλλά και τα ίδια τα στελέχη του κόμματος.
Είναι πολλές οι περιπτώσεις, μιλάμε για τις πιο χτυπητές.

Δεν εμπιστεύεται τα δεξιά στελέχη - Παντού βλέπουμε ήττες

Και εκτός αυτού, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να κάνει έναν ανασχηματισμό για να αλλάξει το κλίμα. Οι ανασχηματισμοί που έγιναν ήταν ανούσιοι, όλοι με επικοινωνιακές ισορροπίες ενώ αποδείχτηκαν και φιάσκο μερικοί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμπιστεύεται την κοινοβουλευτική του ομάδα, δεν εμπιστεύεται τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ.
Έχει επιλέξει τους δικούς του ανθρώπους και έχει αποτύχει. Ας πάρουμε τις κρίσεις μία μία:

• Στις πυρκαγιές είδαμε πλήρη αποτυχία κρατικού μηχανισμού.
• Στις πλημμύρες Εύβοια, Καρδίτσα, Φάληρο κ.α τα ίδια.
• Στα χιόνια 2 φορές (Μήδεια, Ελπίδα) το κράτος παρέλυσε.
• Στα εθνικά θέματα ανεχτήκαμε για ένα καλοκαίρι την τουρκική επιθετικότητα.
• Στην ακρίβεια ακολουθούμε ως παρατηρητές μέχρι τώρα.
• Στην ενεργειακή κρίση με κυβερνητική υπαιτιότητα είμαστε απολύτως εξαρτώμενοι.
• Στα θέματα διαπλοκής με επιχειρηματικά συμφέροντα, η κυβέρνηση είναι βουτηγμένη.
• Στα θέματα ΜΜΕ, το 95% των μέσων είναι φιλοκυβερνητικά και σπάνια κάνουν κριτική.

Όσον αφορά το τελευταίο, με την κακοκαιρία Ελπίδα φαίνεται ότι έχουν αρχίσει αν αλλάζουν οι ισορροπίες, είναι ότι για πρώτη φορά είδαμε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να επικρίνουν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην κακοκαιρία Ελπίδα.
Είναι τόσο πασιφανείς οι ευθύνες της, που κανένα ΜΜΕ δεν θα μπορεί να μείνει αμέτοχο όσα χρήματα και να έχει πάρει από τις καμπάνιες ενημέρωσης για το Covid.

Mαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης