Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος λόγω της Omicron

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος λόγω της Omicron
Πάνω από 21 εκατομμύρια κρούσματα και 50.000 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα αναφέρει ο ΠΟΥ
Σχετικά Άρθρα

Για πολύ υψηλό παγκόσμιο κίνδυνο λόγω της παράλλαξης Omicron προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υποστηρίζοντας πως καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.
«Με βάση τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα επί του παρόντος, ο παγκόσμιος κίνδυνος που συνδέεται με την Omicron παραμένει πολύ υψηλός.
Καταγράφηκαν πάνω από 21 εκατομμύρια νέα κρούσματα (τις τελευταίες επτά ημέρες), ο υψηλότερος αριθμός σε εβδομαδιαία βάση που έχει καταγραφεί από την εκδήλωση της πανδημίας» υποστηρίζει ο ΠΟΥ.
Όπως αναφέρει, ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 5% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, έναντι 20% κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμενης ενώ ο δείκτης επίπτωσης σε παγκόσμια κλίμακα αυξάνεται κατά «πιο αργό» τρόπο.
Ο ΠΟΥ κάνει επίσης λόγο για 50.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, αριθμός που παρέμεινε σταθερός την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη ενώ τονίζει ότι η Omicron παραμένει η κυρίαρχη σε παγκόσμια κλίμακα καθώς η επίπτωση της Delta βρίσκεται σε συνεχή πτώση.
«Οι χώρες που γνώρισαν αύξηση των κρουσμάτων της Omicron τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021 είδαν ή αρχίζουν να βλέπουν μείωσή τους το τρέχον διάστημα» επισημαίνει ο ΠΟΥ, αναφέροντας πως η Omicron εντοπίστηκε στο 89,1% των δειγμάτων που συγκεντρώθηκαν και εξετάστηκαν τις τελευταίες 30 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης