Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στυλιανίδης: Η Αττική Οδός δεν υλοποίησε το σχέδιό της - Η διαχείριση κρίσεων δεν είναι τόσο έτοιμη όσο νομίζουμε

Στυλιανίδης: Η Αττική Οδός δεν υλοποίησε το σχέδιό της - Η διαχείριση κρίσεων δεν είναι τόσο έτοιμη όσο νομίζουμε
Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπήρξαν σε Κατεχάκη και Μεσογείων ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως την ευθύνη για τη λειτουργία τους την έχει η Περιφέρεια Αττικής

Για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίς» μίλησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Όπως δήλωσε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ «νομίζω ότι η ένταση του φαινομένου ξεπέρασε κάθε μετεωρολογική πρόβλεψη αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία».

Σχετικά με τις εικόνες χάους που επικράτησαν στην Αττική Οδό ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «εάν είχαμε κάνει τον σχεδιασμό με βάσ την εξέλιξη του φαινομένου και αν συνέβαινε ότι και στην Αθηνών - Λαμία η εικόνα θα ήταν διαφορετική». «Κάναμε δύο συσκέψεις μέχρι την Παρασκευή και είδαμε πως ακριβώς έπρεπε να κινηθούμε. Όλοι έλεγαν ότι η Αττική Οδός είχε πάντα καλές επιδόσεις αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της», συνέχισε.

«Στη Νέα Οδό είχαμε επιτυχία και στην Αττική Οδό υπήρξαν προβλήματα. Έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση προς την Τροχαία όπως συνέβη και με τη Νέα Οδό. Η διαχείριση κρίσεων δεν είναι τόσο έτοιμη όσο νομίζουμε. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν παθογένειες γι αυτό πρέπει να τα δούμε όλα. και τις συμβάσεις και τον ρόλο του κράτους», επεσήμανε ακόμη ο κ. Στυλιανίδης.

«Ζητώ συγγνώμη από όλουςόσους ταλαιπωρήθηκαν. Εν μέσω χιονοθύελλας απεγκλωβίστηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Πρέπει να φτιάξουμε το σύστημα και να μπούμε στην επόμενη μέρα με τη βοήθεια της τεχνολογίας», είπε ακόμη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπήρξαν σε Κατεχάκη και Μεσογείων ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως την ευθύνη για τη λειτουργία τους την έχει η Περιφέρεια Αττικής.

«Δεν θα αποδώσω τις ευθύνες τώρα χωρίς να έχω πρώτα επιστημονική αξιολόγηση. Θα ήταν λάθος και ανώριμο να κατανείμω ευθύνες χωρίς να έχω στα χέρια μου τις αξιολογήσεις των επιστημόνων», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης