Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κατά των «χρωματιστών» επαναστάσεων τάσσεται ο Xi Jinping

Κίνα: Κατά των «χρωματιστών» επαναστάσεων τάσσεται ο Xi Jinping
«Η Κίνα είναι γείτονας και φίλος του Καζακστάν και εμείς υποστηρίζουμε αποφασιστικά τις προσπάθειες του για τον τερματισμό της βίας και της σταθεροποίηση της κατάστασης», είπε ο Κινέζος ηγέτης

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping μιλώντας σήμερα στη σύνοδο κορυφής των χωρών Κίνας και Κεντρικής Ασίας, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, τάχθηκε κατά των αποπειρών που γίνονται από εξωτερικές δυνάμεις να προκαλέσουν "χρωματιστές" επαναστάσεις.
Με αυτόν τον τρόπο είπε ο Κινέζος ηγέτης, οι επιθετικά διακείμενες εξωτερικές δυνάμεις "υπονομεύουν την ήρεμη ζωή" των λαών.
"Όλοι μας τασσόμαστε κατηγορηματικά κατά των αποπειρών των ξένων δυνάμεων να υποκινήσουν χρωματιστές επαναστάσεις στην περιοχή. Με πρόφαση την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών μας, υπονομεύουν την ήρεμη ζωή των λαών μας", δήλωσε ο Xi Jinping.
Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στο Καζακστάν, ο Κινέζος ηγέτης είπε ότι οι ταραχές που έγιναν εκεί προκάλεσαν σημαντικές ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημιές.
"Η Κίνα είναι γείτονας και φίλος του Καζακστάν και εμείς υποστηρίζουμε αποφασιστικά τις προσπάθειες του για τον τερματισμό της βίας και της σταθεροποίηση της κατάστασης", είπε ο Κινέζος ηγέτης.
Ο Xi Jinping δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να παράσχει στο Καζακστάν την αναγκαία υποστήριξη και βοήθεια, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο λαός του Καζακστάν υπό την ηγεσία του προέδρου Kassim-Zomart Tkayev θα ανοίξει το δρόμο της χώρα του για ένα φωτεινό μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης