Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Έτοιμο το εμβόλιο κατά της Omicron - Άρχισαν οι κλινικές δοκιμές του - Τι ελέγχουν

Pfizer: Έτοιμο το εμβόλιο κατά της Omicron - Άρχισαν οι κλινικές δοκιμές του - Τι ελέγχουν
Μελέτες από το Ισραήλ δείχνουν πως ούτε η δ' δόση φτάνει για την Omicron
Σχετικά Άρθρα

Τις κλινικές δοκιμές του ειδικά σχεδιασμένου εμβολίου τους κατά της παράλλαξης Omicron, η οποία διαφεύγει των σημερινών εμβολιαστικών σχημάτων, ανακοίνωσαν πως άρχισαν σήμερα Τρίτη 25/1 οι εταιρείες Pfizer/BionTech.
Οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι θέλουν να ελέγξουν ποια είναι η ανοσολογική απόκριση που δημιουργείται από αυτό το εμβόλιο, εφόσον χορηγηθεί είτε ως τρίτη δόση στους ανεμβολίαστους είτε ως ενισχυτική σε αυτούς που έχουν κάνει ήδη τις δύο δόσεις.
Επιπλέον, σκοπεύουν να ελέγξουν ποια θα είναι τα αποτελέσματα από την χορήγηση μιας τέταρτης δόσης των σημερινών εμβολίων σε σχέση με την χορήγηση ως τέταρτης δόσης του νέου εμβολίου κατά της Omicron σε άτομα που έχουν κάνει την γ’ δόση πριν από τρεις ή έξι μήνες.
Όπως αναφέρεται, θα μελετήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα αυτού του εμβολίου σε ένα δείγμα περίπου 1.400 ατόμων που θα συμμετάσχουν σε αυτές τις κλινικές δοκιμές.

Δεν καλύπτουν την Omicron

«Αν και οι έρευνες και τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν ότι οι αναμνηστικές δόσεις εξακολουθούν να παρέχουν ένα υψηλό ποσοστό προστασίας έναντι της σοβαρής νόσησης και της νοσηλείας λόγω της Omicron, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι αυτή η προστασία εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου αλλά και για να συνδράμουμε να αντιμετωπίσουμε την Omicron και τυχόν νέες παραλλαγές μελλοντικά» τόνισε η επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων της Pfizer, Kathrin Jansen.
Σημειώνεται ότι η Pfizer έχει ήδη ανακοινώσει πως το σχήμα των δύο δόσεων του αρχικού εμβολίου της έναντι της covid δεν είναι επαρκές για προστασία έναντι λοίμωξης με Omicron, ενώ έχει καταστήσει σαφές πως υποχωρεί με την πάροδο του χρόνο και η προστασία έναντι της σοβαρής νόσησης και θνησιμότητας.
Πάντως, τα CDC των ΗΠΑ υποστηρίζουν πως μια τρίτη δόση με mRNA εμβόλιο παρέχει μια προστασία της τάξης του 90% έναντι της εισαγωγής σε νοσοκομείο λόγω της Omicron, αν και πρόσφατη μελέτη από το Ισραήλ έδειξε ότι αν και η χορήγηση μιας τέταρτης δόσης ενός mRNA εμβολίου αυξάνει τα αντισώματα, παρόλο αυτά δεν παρέχει υψηλή προστασία έναντι της λοίμωξης από Omicron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης