Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ξεκινάει αύριο (26/1) η αύξηση κεφαλαίου ύψους 51,3 εκατ. ευρώ της Intrakat

tags :
Ξεκινάει αύριο (26/1) η αύξηση κεφαλαίου ύψους 51,3 εκατ. ευρώ της Intrakat
Τι θα πράξουν οι βασικοί μέτοχοι με τα δικαιώματα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα

Από αύριο 26/1 οι μετοχές της Intrakat θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τους κατόχους μετοχών στη λήξη της σημερινής συνεδρίασης να έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
Η αύξηση είναι ύψους 51,3 εκατ. ευρώ και η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών είναι 1,90 ευρώ με αναλογία 0,562748 νέες για κάθε μία παλιά.
Το δικαίωμα θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στο ΧΑ στις 31 Ιανουαρίου και μέχρι 9 Φεβρουαρίου, ενώ οι δικαιούχοι θα έχουν δικαίωμα να το ασκήσουν μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.
Οι βασικοί μέτοχοι έχουν δηλώσει πως θα ασκήσουν μερικώς ή ολικώς τα δικαιώματά τους και συγκεκριμένα η Intracom που κατέχει το 36,79% θα ασκήσει το 90,91% των μετοχών, ο Δημήτρης Κούτρας με ποσοστό 12,69% ή 6,09 εκατ. μετοχές θα ασκήσει δικαιώματα που αντιστοιχούν σε 720 χιλ. μετοχές, η Danech Estate μέτοχος με 10,069% θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα, ο Δημήτρης Θεοδωρίδης με ποσοστό 14,44% θα ασκήσει τα μισά δικαιώματα και ο Πέτρος Σουρέτης μέτοχος με 7,56% θα ασκήσει επίσης τα μισά.
Η μετοχή έκλεισε χθες στα 2,07 ευρώ με απώλειες 2,82% και με όγκο 103 χιλ. τεμάχια με την αποτίμηση να είναι στα 99,4 εκατ. ευρώ.

Η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων 

Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης, τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια, μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης ποσού περίπου 600 χιλ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε ποσό περίπου 50,8 εκατ. ευρώ.
Η Εταιρία θα χρησιμοποιήσει το σύνολο των καθαρών αντληθέντων κεφαλαίων ως εξής: α) Ποσό ύψους 20 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί από την Εταιρία ή/και από θυγατρικές στις οποίες συμμετέχει η Eταιρία, για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων ή/και νέων έργων ΑΠΕ. Ενδεικτικά, τα ως άνω έργα ενδέχεται να περιλαμβάνουν αιολικά ή φωτοβολταϊκά πάρκα, έργα αποθήκευσης ενέργειας ή αλλά έργα συναφούς αντικειμένου με τα ανωτέρω, β) ποσό ύψους 15 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί από την Εταιρία ή/και από θυγατρικές στις οποίες συμμετέχει η Eταιρία, για τη χρηματοδότηση νέων έργων που εκτελούνται μέσω συμβάσεων παραχώρησης ή/και ΣΔΙΤ, ή/και νέων επενδύσεων που εμπίπτουν στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων.
Ενδεικτικά, τα ως άνω έργα ενδέχεται να περιλαμβάνουν παραχωρήσεις/ΣΔΙΤ αυτοκινητόδρομων, κτιρίων, διαχείρισης απορριμμάτων, αποκτήσεις ακινήτων ή/και ανάπτυξη ακινήτων ή αλλά έργα συναφούς αντικειμένου με τα ανωτέρω, και γ) ποσό ύψους 15,8 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης της Eταιρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης