Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι προτεραιότητες του νέου CEO της ΕΧΑΕ, Γιάννου Κοντόπουλου, για την αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου

Οι προτεραιότητες του νέου CEO της ΕΧΑΕ, Γιάννου Κοντόπουλου, για την αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου
Ο κ.Κοντόπουλος έχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις της χρηματαγοράς στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στην Αθήνα
Σχετικά Άρθρα

Τη δυνατότητα να αναβαθμίσει το ρόλο που παίζει το Ελληνικό Χρηματιστήριο στην οικονομία έχει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος, ο οποίος μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, αναμένεται στο προσεχές διάστημα να ξεκινήσει τη θητεία του.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς που γνωρίζουν τον νέο επικεφαλής του Χ.Α. δύο είναι οι προτεραιότητες του.
Πρώτον, να φέρει εταιρείες της ποντοπόρου ναυτιλίας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και δεύτερον, να προσπαθήσει να κάνει συνεργασία με κάποιο μεγάλο χρηματιστήριο, αφού έρθει η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα.
Το ζήτημα της αύξησης των εταιρειών στο Χ.Α. έχει τεθεί από πολλά στελέχη της αγοράς, όπως και ο εμπλουτισμός των προϊόντων προκειμένου να έχουν οι επενδυτές περισσότερες επιλογές αλλά και να έρθουν και νέοι επενδυτές.
Επιπλέον, κάποια στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως οι αγορές του εξωτερικού αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς και οι πλατφόρμες έχουν εντείνει τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να πρέπει η νέα τεχνολογία να εισαχθεί σε πολλά χρηματιστήρια, ώστε να μπορούν στο μέλλον να είναι ανταγωνιστικά.
Όπως αναφέρουν το ελληνικό χρηματιστήριο δεν πρέπει να μείνει πίσω.

Τα τελευταία χρόνια το κύμα φυγής εταιρειών από το ΧΑ ήταν τεράστιο, ενώ και ο αριθμός των επενδυτών που δραστηριοποιούνται τακτικά μειώθηκε αισθητά.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, θα πρέπει να εστιάσει σε αυτήν την κατεύθυνση προκειμένου στο μέλλον να βελτιώσει και τα έσοδα της ΕΧΑΕ.
Ο Γιάννος Κοντόπουλος με μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, λένε κάποια στελέχη της αγοράς.
Ο Γιάννος Κοντόπουλος είναι Partner, Chief Macro Strategist στο CQS Fund στο Λονδίνο, με προϋπηρεσία σε UBS και Merrill Lynch, ενώ έχει διατελέσει CEO στη Eurobank Asset Management.
Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Columbia και Harvard των Ην. Πολιτειών.
Ο κ. Κοντόπουλος έχει μακρά και επιτυχημένη διεθνή εμπειρία στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές.
Έχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις της χρηματαγοράς στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στην Αθήνα.
Ξεκίνησε την καριέρα του στη Wall Street στην Salomon Brothers.
Έχει διατελέσει Managing Director σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες επενδύσεων, όπως η UBS και η Merrill Lynch, όπου δημιούργησε και διηύθυνε μεγάλες ομάδες κορυφαίων αναλυτών, χτίζοντας ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο επαφών με μεγάλους και σημαντικούς επενδυτικούς οίκους ανά τον κόσμο.
Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Chief Investment Officer της Eurobank καθώς και ως διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Asset Management, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στη χώρα.
Έχει εργαστεί επίσης και σε καίριες θέσεις σε hedge funds του εξωτερικού με επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην παγκόσμια αγορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898