Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία δεν αίρει τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας - Scholz: Πολλά τα κρούσματα, πρέπει να προσέξουμε

Η Γερμανία δεν αίρει τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας - Scholz: Πολλά τα κρούσματα, πρέπει να προσέξουμε
Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι παρόλα αυτά πολύ υψηλός και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί - θα παραμείνουμε σε αυτή την πορεία, δήλωσε ο καγκελάριος Scholz
Σχετικά Άρθρα
Διατηρούνται σε σχύ τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, στη Γερμανία, όπως αποφάσισαν νωρίτερα ομοσπονδία και κρατίδια.
Συμφώνησαν ότι οι ισχύοντες κανόνες έχουν συμβάλει στη μέχρι τώρα αποφυγή υπερφόρτωσης του συστήματος Υγείας από το κύμα της παραλλαγής «Omicron».
Ενδεχόμενη χαλάρωση των περιορισμών θα υπάρξει μόνο μετά την "Omicron" και μόνο εφόσον είναι βέβαιο ότι το σύστημα Υγείας δεν κινδυνεύει με υπερφόρτωση, επισημαίνεται στο κείμενο των αποφάσεων.
«Αυτά τα μέτρα συνέβαλαν στο να βλέπουμε μόλις τώρα, πολύ αργότερα από τις περισσότερες χώρες, τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων που είχαν προβλεφθεί για το τέλος του προηγούμενου μήνα», δήλωσε ο Καγκελάριος Olaf Scholz έπειτα από την διάρκειας οκτώ ωρών διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Πολλά τα κρούσματα...

«Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι παρόλα αυτά πολύ υψηλός και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί - θα παραμείνουμε σε αυτή την πορεία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «η διατήρηση των υφιστάμενων μέτρων προσφέρει μια ρεαλιστική πιθανότητα η Γερμανία να περάσει με καλό αποτέλεσμα από το κύμα της Omicron».
Πότε αναμένεται η χαλάρωση των μέτρων
Στη διάσκεψη του Καγκελάριου με τους πρωθυπουργούς διατυπώθηκε ακόμη η ελπίδα για χαλάρωση των μέτρων μετά το τρέχον κύμα της πανδημίας και μόνο όταν θα μπορεί να αποκλειστεί ενδεχόμενη υπερφόρτωση του συστήματος Υγείας.
Ο κ. Scholz εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κάμψη του ρυθμού των εμβολιασμών και προανήγγειλε διαφημιστική καμπάνια προσέλκυσης των πολιτών, ενώ τάχθηκε και πάλι υπέρ της εισαγωγής του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Το μεγάλο κενό ανοσίας

Το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων έχει, όπως επισήμανε ο Καγκελάριος, προειδοποιήσει για το «μεγάλο κενό ανοσίας στον πληθυσμό» και για «κυκλικά ανανεούμενα ισχυρά κύματα κρουσμάτων».
Η διάσκεψη ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα παράπονα των Πρωθυπουργών προς τον υπουργό Υγείας Karl Lautebach, τόσο για την ανεπάρκεια μοριακών τεστ PCR, τα οποία ωστόσο είναι απαραίτητα προκειμένου να διακόψει κανείς την καραντίνα, όσο και για την χωρίς προειδοποίηση μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού ίασης από τους έξι στους τρεις μήνες.
Στη σημερινή απόφαση διευκρινίζεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια αύξησης των δυνατοτήτων διενέργειας μοριακών τεστ, αλλά στο μεταξύ θα δίδεται προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και στο υγειονομικό προσωπικό και οι υπόλοιποι θα μπορούν να βγουν από την καραντίνα με «γρήγορο» τεστ αντιγόνου.
Σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό ίασης, η αλλαγή έγινε αιφνιδιαστικά, λίγες μόνο ώρες αφότου ο κ. Lautebach είχε δεσμευθεί στους κρατιδιακούς υπουργούς Υγείας ότι θα προηγείτο συνεννόηση μαζί τους.
Ο υπουργός ζήτησε σήμερα συγγνώμη και ανέφερε ότι και ο ίδιος αιφνιδιάστηκε από την ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Robert Koch», ενώ διαβεβαίωσε ότι στο εξής θα υπάρχει διαβούλευση για τα μέτρα και αιτιολόγησή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898