Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βαριές απώλειες, ανάλογες των διεθνών αγορών λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βαριές απώλειες, ανάλογες των διεθνών αγορών λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στα ύψη ο γεωπολιτικός κίνδυνος και οι ανησυχίες των επενδυτών αποτυπώθηκαν με μεγάλες πωλήσεις σε όλες τις αγορές. Την ώρα που ο Γενικός Δείκτης έκλεινε με απώλειες 2,93% και στις 914,84 μονάδες ο δείκτης DAX έχανε τις 15.000 μονάδες και είχε απώλειες 4%. Αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν σε χαμηλό ημέρας και κάποιες κοντά στα χαμηλά τους.

Το αρνητικό είναι ότι σπάσαμε όλες τις στηρίξεις και επιστρέψαμε μέσα στο κανάλι της πολύμηνης συσσώρευσης. Θα χρειαστούν δυο-τρεις συνεδριάσεις για να δούμε πως θα εξελιχθεί και αν ουσιαστικά επιστρέφουμε ξανά στα γνωστά ή θα βγούμε πάλι από πάνω. Ο τζίρος ήταν υψηλός και έφτασε στα 92 εκατ. ευρώ με τα 14 εκατ. ευρώ περίπου σε πακέτα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σήμερα πήγαν χειρότερα από την αγορά. Οι απώλειες ήταν σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές του Γενικού Δείκτη με την Εθνική να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των συστημικών. Στις 627,44 μονάδες και στο -4,01% ο δείκτης με την Εθνική στο -5,66% και στα 3,0490 ευρώ. Με απώλειες 4,65% η Alpha Bank και κάτω από το 3% οι απώλειες για τις άλλες δύο συστημικές. Η Ελλάδος έκλεισε με οριακές απώλειες αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε θετική και μέχρι τα 19 ευρώ. Από τον συνολικό τζίρο τα 20,2 εκατ. ευρώ έγιναν στην ΑΛΦΑ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Ούτε ένα δε γλίτωσε. Και τα 25 του FTSE 25 με απώλειες. Οι μικρότερες για τον ΟΛΠ, που όμως έχει ήδη γράψει βαριά υποχώρηση το προηγούμενο διάστημα. Μικρές απώλειες για Σαράντη, ο οποίος το προσπάθησε το θετικό πρόσημο. Σημειώνεται πως οι 13 από τις 25 μετοχές είχαν πτώση άνω του 2,5%.

JUMBO: Έχασε 5,33% αλλά το μέρισμα αφορούσε το 2,6%. Στα 13,67 ευρώ το κλείσιμο.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Δεν υπάρχουν και πολλά να σχολιάσει μία τέτοια μέρα. Οι γεωπολιτικές ανησυχίες και η συνεδρίαση της FED την Τετάρτη, έχουν δημιουργήσει ανησυχίες και οι επενδυτές πουλάνε ό,τι βρίσκουν. Το σπάσιμο τεχνικών σημείων, έφερε κινήσεις stop και ίσως αύξησε και κάποιες σορτ θέσεις. Πάνω από 110 οι πτωτικές μετοχές και λίγες περισσότερες από 10 οι ανοδικές. Trastor, Μοτοδυναμική, Cenergy και Νίκας από αυτές που ξεχώρισαν και είχαν άνοδο αλλά και καλές συναλλαγές.

CENERGY: Στα 3,6250 ευρώ και στο +0,69% με όγκο 255 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 689 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Νέο χαμηλό 7 μηνών έγραψε η μετοχή και μάλιστα έκοψε προς τα κάτω των εκθετικό των 200 ημερών. Στα 6,20 ευρώ και στο -5,63% με όγκο 89 χιλ. τεμάχια.

ΝΙΚΑΣ: Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή (λίγο κάτω από 4% του συνόλου) λόγω της δημόσιας πρότασης και θα μπει και αυτή στη λίστα με όσες αποχώρησαν από το ΧΑ, αφού έχει ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 90% και έχει εκδηλωθεί πρόθεση εξόδου. Ούτε αλλαντοβιομηχανία θα έχει σε λίγο καιρό η αγορά. Με άλλα λόγια από το 4,95% που ήταν σε ελεύθερη διασπορά μαζεύτηκε την πρώτη μέρα περίπου το 4%.

AS COMPANY: Εξαφανίστηκαν οι αγοραστές των προηγούμενων ημερών. Λογική η κίνησή τους αφού έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν χαμηλότερα. Στα 2,18 ευρώ και στο -4,39% με όγκο 28 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Με όγκο στο -8,05% και στα 0,16 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης