Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για επαφές του υπόδικου Φουρθιώτη με υπουργούς και στελέχη της ΝΔ

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για επαφές του υπόδικου Φουρθιώτη με υπουργούς και στελέχη της ΝΔ
Ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το tweet Φουρθιώτη
Σχετικά Άρθρα

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. αυτή τη φορά για τον...Μένιο Φουρθιώτη έχει ξεσπάσει μετά από tweet του υπόδικου για επαφές με κυβερνητικά στελέχη.  
Με tweet που απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα, ο Φουρθιώτης υποστηρίζει πως είχε μία σειρά από τηλεφωνικές κλήσεις με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Νίκο Ρωμανό, διευθυντή του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Φουρθιώτης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει:
«Κύρια Τσίπρα περιμένω πρόσκληση σας για να απαντήσω εγώ ποιος και με ποιον γνωρίζετε… αρχίζω με αυτή τη δημοσίευση και έρχονται γραπτά μηνύματα»…
Το επεισόδιο προκάλεσε και πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε ο κατήφορος να έχει ένα τέλος

Στην υπόθεση του υπόδικου Μένιου Φουρθιώτη αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την απόφαση του υπόδικου και προστατευόμενου του Μαξίμου κ. Φουρθιώτη να δώσει στη δημοσιότητα τις στενές επαφές του με τον υπουργό Επικράτειας και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΝΔ.
Επειδή ωστόσο ο δημόσιος εκβιασμός ενός υπουργού από έναν υπόδικο αποτελεί διασυρμό, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά της ελληνικής δημοκρατίας, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον υπουργό του να δώσουν τώρα τα πάντα στη δημοσιότητα και κυρίως να απαντήσουν:
Ποιος ο λόγος των αλλεπάλληλων κλήσεων του υπουργού Επικρατείας με τον υπόδικο Φουρθιώτη;
Υπάρχουν πράγματι μηνύματα και αν ναι ποιο το περιεχόμενό τους;
Αναμένουμε και ελπίζουμε ο κατήφορος να έχει ένα τέλος», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
menios.JPG

Γεραπετρίτης: Δεν γνωρίζω τον Φουρθιώτη, απλώς απάντησα σε οχλήσεις του   

 

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους ισχυρισμούς του υπόδικου Μένιου Φουρθιώτη έδωσε με δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχοληθεί με τα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, εξακολουθεί να παράγει ανέξοδη τοξικότητα.
Ευτυχώς, η κοινωνία έχει από μακρού χρόνου αντιληφθεί και προσπεράσει τις μεθόδους αυτές».
Συγκεκριμένα ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρει στη δήλωσή του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται για μία ακόμη φορά σε ασκήσεις ανθρωποφαγίας.
Προς ενημέρωση του λοιπόν.
Ουδέποτε έχω δει ούτε γνωρίζω εξ όψεως τον κύριο Φουρθιώτη. Απάντησα σε οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του.
Αν από αυτό συνάγει οποιαδήποτε ευθύνη, έχει απλά παραιτηθεί από τη λογική.
Επιπλέον, όταν ο κύριος Φουρθιώτης ξεκίνησε ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις, κατέθεσα σε βάρος του μήνυση, η οποία εκκρεμεί στην ποινική δικαιοσύνη.
Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται και επενδύει στον κύριο αυτόν, μπορεί να παραστεί ένας εκπρόσωπός του στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχοληθεί με τα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, εξακολουθεί να παράγει ανέξοδη τοξικότητα.
Ευτυχώς, η κοινωνία έχει από μακρού χρόνου αντιληφθεί και προσπεράσει τις μεθόδους αυτές».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποκαλύψει τις σχέσεις Μαξίμου - Φουρθιώτη

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και απαντά στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει για τις σχέσεις του Μαξίμου με τον Μένιο Φουρθιώτη.
«Ο άνθρωπος που εισέβαλε σε γραφείο υπουργού με μπράβους και "υψηλή" προστασία, που φυλάσσονταν από 14 αστυνομικούς με απόφαση της κυβέρνησης, που έστησε "πάρτι" με δημόσιο χρήμα μέσω του προγράμματος ΣΥΝεργασία, συνεχίζει να διασύρει τον κ. Μητσοτάκη και τους επιτελείς του.
Αντί ανόητων δικαιολογιών σαν αυτές του κ. Γεραπετρίτη ότι δήθεν επικοινωνούσε μαζί του γιατί απειλούνταν η ζωή του, λες και το Μαξίμου είναι η Άμεση Δράση, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει εδώ και τώρα να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.
Να πει και να αποκαλύψει ο ίδιος την αλήθεια για τη σχέση του Μαξίμου με τον υπόδικο παρουσιαστή», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Δεν αξίζει στη χώρα και τους πολίτες της ο διασυρμός και η σήψη που αποκαλύπτεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->