Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Γερμανία: Έκτακτο σχέδιο απομάκρυνσης των υπηκόων τους από την Ουκρανία

ΗΠΑ – Γερμανία: Έκτακτο σχέδιο απομάκρυνσης των υπηκόων τους από την Ουκρανία

Περαιτέρω κλιμάκωση διαβλέπουν οι δυτικές χώρες, που προετοιμάζονται να απομακρύνουν το προσωπικό τους από την Ουκρανία

Σχετικά Άρθρα

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επεξεργάζεται σχέδιο απομάκρυνσης των οικογενειών των εργαζομένων στη γερμανική πρεσβεία στην Ουκρανία για την περίπτωση που η ένταση με τη Ρωσία κλιμακωθεί περαιτέρω, μεταδίδει η εφημερίδα Bild.
Αντίστοιχες ενέργειες γίνονται και από άλλες δυτικές κυβερνήσεις, ενώ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι οικογένειες των εργαζομένων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο έχουν ήδη λάβει οδηγίες να ξεκινήσουν την αποχώρησή τους από τη Δευτέρα (24/1/2022).

Απορρίπτεται το αίτημα για όπλα

Η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί πάντως να απορρίπτει το ουκρανικό αίτημα για παράδοση όπλων.
«Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί άμεση επανεξέταση και αλλαγή πορείας από τον κυβερνητικό συνασπισμό στο θέμα της παράδοσης όπλων στην Ουκρανία», δήλωσε ο ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο Andriy Melnyk να λάβει απάντηση από την υπουργό 'Αμυνας Christine Lambrecht η οποία, σε συνέντευξή της στην Welt am Sonntag δηλώνει ότι «οι παραδόσεις όπλων δεν θα βοηθούσαν αυτή τη στιγμή - αυτή είναι η συναίνεση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση».
Η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός πρόσθεσε πάντως ότι τον επόμενο μήνα θα παραδοθεί «πλήρες νοσοκομείο πεδίου, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης εκπαίδευσης, με πλήρη χρηματοδότηση της Γερμανίας για 5,3 εκατομμύρια ευρώ».

Εντολή εκκένωσης και από τις ΗΠΑ

Όλα τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο της Ουκρανίας έλαβαν εντολή να την εκκενώσουν.
«Το State Department δίνει εντολή στις οικογένειες του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Ουκρανία να ξεκινήσουν την εκκένωση της χώρας το συντομότερο τη Δευτέρα (24/1): Αμερικανοί αξιωματούχοι», αναφέρει το Foxnews.
Προέκυψε για πρώτη φορά την Παρασκευή (21/1) ότι η κυβέρνηση Biden εξέταζε ένα σχέδιο εκκένωσης των μελών της οικογένειας διπλωματών από το Κίεβο ως «προληπτικό μέτρο» εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης όπου η Ουάσιγκτον έχει προβλέψει κάποιο επίπεδο ρωσικής επίθεσης στα σύνορα με την Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης