Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επισπεύδεται τετραμερής σύνοδος στο Παρίσι για το ζήτημα της Ουκρανίας

Επισπεύδεται τετραμερής σύνοδος στο Παρίσι για το ζήτημα της Ουκρανίας

Τι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο για τις συνομιλίες «Νορμανδινού σχήματος»

Σχετικά Άρθρα

Τη διεξαγωγή στο Παρίσι συνομιλιών «Νορμανδινού σχήματος» από πολιτικούς συμβούλους που εκπροσωπούν τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Γαλλία για το θέμα της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022.
Ο Mykhailo Podolyak σύμβουλος του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ουκρανίας Andriy Yermak, επιβεβαίωσε ότι είχε προγραμματιστεί συνάντηση στο Παρίσι.
Ωστόσο, δήλωσε στο Reuters ότι είχε συμφωνηθεί μια προκαταρκτική ημερομηνία για τις 26 Ιανουαρίου.

Η αντιπαράθεση

Οι συνομιλίες σχεδιάστηκαν εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης σχετικά με την Ουκρανία.
Η Ρωσία αναπτύσσει τον στρατό της κατά μήκος των ρωσικών συνόρων.
Οι δυτικές δυνάμεις ανησυχούν και προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις εάν εισβάλουν στους γείτονές τους.
Η Ρωσία αρνήθηκε σχέδια εισβολής στην Ουκρανία και επιδιώκει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφάλειας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Αποφυγή της σύγκρουσης

Αυτές οι τετραμερείς συνομιλίες «Νορμανδινού σχήματος» έχουν στόχο να ωθήσουν στον τερματισμό μιας συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία και των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Αφού η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία και οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Μόσχα κατέλαβαν εδάφη στο Ντονμπάς που θέλει πίσω το Κίεβο, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας διερράγησαν το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης