Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brownstone Institute: Εμβόλια και μάσκες δεν αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας – Αποσκοπούν στον πολιτικό έλεγχο

Brownstone Institute: Εμβόλια και μάσκες δεν αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας – Αποσκοπούν στον πολιτικό έλεγχο
Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την αναχαίτιση του Covid, δεν αποσκοπούν στην πραγματικότητα στον περιορισμό του ιού
Σχετικά Άρθρα

Κλείσιμο σχολείων, λουκέτο σε επιχειρήσεις, υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Όλα αυτά είναι μέτρα που λαμβάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την αναχαίτιση του Covid.
Πρόκειται για μέτρα κατά γενική ομολογία αναποτελεσματικά, που λαμβάνουν οι πολιτικοί, προκειμένου να επιδείξουν έργο, επισημαίνει η Αμερικανίδα δικαστική σύμβουλος στην οργάνωση New Civil Liberties Alliance, Jenin Younes.
Οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων χρησιμοποιούν το σώμα μας για να κερδίσουν φτηνούς πολιτικούς πόντους, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα πλήγματα που προκαλούν, σημειώνει η Younes σε άρθρο της στον ιστότοπο Brownstone.


Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Το χειρότερο από όλα είναι οι εντολές για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, που έρχονται σε αμέτρητες μορφές
Τα πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων, απαιτούν από το διδακτικό προσωπικό, το προσωπικό και τους φοιτητές να εμβολιαστούν κατά του Covid, προκειμένου να παραμείνουν απασχολούμενοι ή εγγεγραμμένοι.
«Ως δικηγόρος που έχει καταθέσει πολλές αγωγές αμφισβητώντας τις εντολές εμβολίων που προέρχονται τόσο από εργοδότες των δημόσιων πανεπιστημίων όσο και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έρχομαι σε επαφή καθημερινά με φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια.
Πολλοί τώρα έχουν διπλοεμβολιαστεί και ο Covid έχει αναβιώσει.
Ένα σημαντικό μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας προσεβλήθη από Covid, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι η Omicron σάρωσε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, για να συνεχίσουν οι φοιτητές την εκπαίδευσή τους στα πανεπιστήμια στα οποία μπορεί να έχουν επενδύσει σημαντικό χρόνο, συναισθηματική ενέργεια και πόρους για να παρακολουθήσουν, εξαναγκάζονται να ακολουθήσουν μια άχρηστη ιατρική διαδικασία που πολλοί δικαιολογημένα φοβούνται ότι θα τους βλάψει», αναφέρει η Younes.

Μυοκαρδίτιδα

«Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τα δεδομένα σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα (φλεγμονή του καρδιακού μυός) ειδικά για άνδρες κάτω των 30 ετών.
Ενώ σε μια κυνική προσπάθεια να προωθήσουν την ατζέντα τους για το γενικό εμβόλιο, οι υπηρεσίες όπως τα CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και η FDA (Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων) απέρριψαν αυτές τις ανησυχίες, υποστηρίζοντας ότι η μυοκαρδίτιδα είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα υποχωρεί γρήγορα, ο καρδιολόγος Anish Koka εξήγησε ότι δεν πρόκειται για ακριβή εκτίμηση ούτε του κινδύνου ούτε της σοβαρότητας της κατάστασης.
Πολλά ανεξάρτητα σύνολα δεδομένων υποδηλώνουν ότι η μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από το εμβόλιο εμφανίζεται σε ποσοστά πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των CDC και μπορεί στην πραγματικότητα να είναι υψηλότερα από τα ποσοστά των επιπλοκών που σχετίζονται με τον Covid σε υγιείς νεαρούς άνδρες.
Επιπλέον, όπως εξήγησε ο καρδιολόγος, η ιδέα ότι η μυοκαρδίτιδα μπορεί να περιγραφεί ως «ελάσσονος» σημασίας πάθηση είναι παράλογη.
Όχι μόνο κάποιος υποφέρει από πόνο στο στήθος και διαρροή καρδιακών ενζύμων από κατεστραμμένο καρδιακό μυ, αλλά το ένα τρίτο των ασθενών έχει ίνωση και ουλές στην καρδιά που έχουν αβέβαιη μακροπρόθεσμη πρόγνωση.
Προκύπτουν επίσης έγκυρες ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο για την υγεία των επαναλαμβανόμενων ενισχυτικών δόσεων.
Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μάλιστα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου , εξηγώντας ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μια τέτοια πρακτική θα μπορούσε να καταστρέψει το ανοσοποιητικό σύστημα μακροπρόθεσμα, οδηγώντας σε κάθε είδους προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης ευαισθησίας στον Covid.
Εν ολίγοις, για πολλούς, ειδικά νέους και απρόσβλητους από τον Covid, οι κίνδυνοι του εμβολιασμού, ειδικά μιας δεύτερης δόσης ή μία αναμνηστικής, μπορεί να υπερτερούν των οφελών.

Τα εμβόλια δεν σταμάτησαν τη μετάδοση

Επιπλέον, δεν υπάρχει κοινωνική δικαιολογία για αυτές τις εντολές εμβολιασμών.
Πολλοί επιδημιολόγοι και ειδικοί στην ασφάλεια των εμβολίων πίστευαν ότι αυτά τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν σταμάτησαν τη μετάδοση από την αρχή.
Αναμφισβήτητα δεν σταματούν τη μετάδοση νέων παραλλαγών όπως η Omicron.
Ακόμη και η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky, η οποία επιδιώκει αμείλικτα μια γενική προσέγγιση εντολής εμβολίου, έχει παραδεχτεί το ίδιο, επισημαίνει η Younnes.
Όπου δεν μπορεί να γίνει συνεκτικός ο ισχυρισμός ότι ο εμβολιασμός είναι για το «γενικότερο καλό», είναι ασυνείδητη η επιβολή μίας θέσης, που αφαιρεί την προσωπική επιλογή και θέτει στην εξίσωση το ζήτημα της απασχόλησης ή των σπουδών.
Όλες οι πόλεις σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ξεχνούν τις δημοκρατικές παραδόσεις και εφαρμόζουν πιστοποιητικά εμβολιασμών, πράγμα που σημαίνει πως κάποιος πρέπει να επιδείξει το σχετικό αποδεικτικό να εισέλθει σε χώρους δημόσιων καταλυμάτων, για παράδειγμα εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους και γυμναστήρια.
Ουσιαστικά, η συμμετοχή στη δημόσια ζωή δεν είναι δυνατή, εκτός εάν κάποιος εμβολιαστεί και είναι πρόθυμος να αποδείξει κάτι τέτοιο ή να αναλάβει τον νομικό κίνδυνο και τον κίνδυνο της φήμης της χρήσης μιας πλαστής κάρτας εμβολιασμού.
Αν και η απόδειξη της απαίτησης εμβολιασμού της Νέας Υόρκης ήταν μια κολοσσιαία αποτυχία , άλλες πόλεις – που είναι μάλιστα προπύργια των Δημοκρατικών – όπως η Ουάσινγκτον, το Σικάγο, η Βοστόνη και Μινεάπολη μιμούνται το πρόγραμμα.

Υποχρεωτικές μάσκες

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν είναι κάτι καλύτερο.
Για δύο χρόνια, οι μελέτες επιβεβαίωναν αυτό που δεν μπορούσε να ξεφύγει από έναν αντικειμενικό, περιστασιακό παρατηρητή: ότι η κάλυψη της κοινότητας με υφασμάτινες και χειρουργικές μάσκες δεν κάνει τίποτα για να επιβραδύνει την εξάπλωση του Covid, παρά τις προσπάθειες πολιτικών και συμβιβασμένων επιστημόνων να αλλοιώσουν τα αποτελέσματά τους, ώστε να επιβάλλουν το αντίθετο.
Αντί να παραδεχτούν τις προφανείς αποτυχίες της πολιτικής τους, εκείνοι που επέμεναν στην κάλυψη προβάλλουν τον γελοίο ισχυρισμό ότι η παραλλαγή Omicron με κάποιο τρόπο παρακάμπτει αυτά τα εμπόδια, ενώ η Delta και ο αρχικός Covid δεν το έκαναν.
Και, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς αυτών των «ειδικών», οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο εξακολουθούν να θεωρούνται ειδικοί παρά το γεγονός ότι είναι λάθος κάθε φορά, η μάσκα είναι επιβλαβής, ειδικά για τα παιδιά.

Η μάσκα επιβλαβής και για τα παιδιά και για τους ενήλικες

Τα σημεία κοινής λογικής που έχουμε κάνει πολλοί από εμάς – ότι τα παιδιά πρέπει να βλέπουν τις εκφράσεις του προσώπου και να είναι ελεύθερα να κάνουν τέτοιες εκφράσεις για να αναπτυχθούν κοινωνικά, γνωστικά και γλωσσικά – επιβεβαιώνονται τώρα από νέες έρευνες.
Η μάσκα είναι επιβλαβής και για τους ενήλικες.
Η ανάγνωση των εκφράσεων του προσώπου είναι ένας τρόπος με τον οποίο συνδεόμαστε μεταξύ μας και είναι σημαντικός για την ψυχολογική μας ευεξία.
Ενώ το μέσο μέλος της τάξης του Zoom και της τηλεκπαίδευσης δεν χρειάζεται να περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας με μάσκα, τα περισσότερα μέλη της εργατικής τάξης - για παράδειγμα— το κάνουν.
Η μάσκα για ώρες κάθε μέρα προκαλεί πόνο πίσω από τα αυτιά και μειώνει την πρόσληψη οξυγόνου.
Είναι επίσης δύσκολο να ξεφύγεις από την απανθρωποποίηση που συνδέεται με τους εργαζόμενους στην εστίαση και την παροχή υπηρεσιών που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, αντίθετα από τους πελάτες.
«Το 2022, οι εντολές για μάσκες και εμβόλια —και πολλά άλλα μέτρα αναχαίτισης του Covid, όπως αυθαίρετοι περιορισμοί στο μέγεθος συγκέντρωσης και κοινωνική αποστασιοποίηση— δεν έχουν καμία σχέση με την ευημερία μας.
Οι εντολές που δεν εξυπηρετούν κανένα νόμιμο σκοπό δημόσιας υγείας και θεσπίζονται απλώς για να τιμωρούν τους μη συμμορφούμενους δεν πρέπει να έχουν θέση σε μια πολιτισμένη ή δημοκρατική κοινωνία. Είναι καιρός οι πολίτες ολόκληρου του κόσμου και οι Αμερικανοί να ξυπνήσουν και να συνειδητοποιήσουν ότι χρησιμοποιούνται ως πιόνια σε ένα παιχνίδι πολιτικής», σημειώνει η δικαστική σύμβουλος Jenin Younes.
mandates.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης