Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο γειτονικές χώρες με αντίθετες στρατηγικές: Η Τσεχία καταργεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η Αυστρία τον επιβάλλει – Ποιος έχει δίκιο;

Δύο γειτονικές χώρες με αντίθετες στρατηγικές: Η Τσεχία καταργεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η Αυστρία τον επιβάλλει – Ποιος έχει δίκιο;
Η άποψη μας είναι ότι η Τσεχία ακολουθεί τον πιο δίκαιο και ηθικό δρόμο, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ανήθικη πράξη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη.
Σχετικά Άρθρα

Η Τσεχική δημοκρατία και η Αυστρία είναι γειτονικές χώρες.
Η μεν Τσεχία ανακοίνωσε ότι καταργεί οποιαδήποτε νόμο ή ρήτρα περί υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατί πιστεύει ότι μια τέτοια εντολή θα προκαλούσε διχόνοια στην κοινωνία.
Η Αυστρία από την άλλη ψήφησε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και μάλιστα υιοθετεί και λαχειοφόρο αγορά όπου οι νικητές που θα εμβολιαστούν… θα πάρουν 500 ευρώ…

Τελικά ποια χώρα έχει δίκιο;
Η περίπτωση των δύο χωρών έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί θα αποτελέσουν προπομπό εξελίξεων και για άλλες χώρες.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία καταργεί από τις 27 Ιανουαρίου 2022 τα πιστοποιητικά εμβολιασμού εξέλιξη σίγουρα θετική και πρωτοποριακή.
Το Ισραήλ επίσημα έχει καταδικάσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ως άχρηστα και αναποτελεσματικά.
Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ επίσημα δήλωσε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού συντηρούν τον πανικό στην κοινωνία και δεν έχουν καμία επιστημονική βαρύτητα.

Η Τσεχία καταργεί το σχέδιο για επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών

Η νέα τσεχική κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19 για άτομα άνω των 60 ετών και σε ανθρώπους που αφορούν βασικά επαγγέλματα.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει οι ηλικιωμένοι, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί και οι φοιτητές ιατρικής θα έπρεπε να εμβολιαστούν κατά του COVID-19, από τον Μάρτιο.
Όμως ο πρωθυπουργός P. Fiala ακύρωσε το διάταγμα του προκατόχου του Αντρέι Μπάμπις.
Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της Τσεχίας… δεν βλέπει την ανάγκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Συμφωνήσαμε ότι ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 δεν θα είναι υποχρεωτικός», είπε o Fiala.
«Αυτό δεν αλλάζει τη στάση μας για τον εμβολιασμό.
Είναι αναμφίβολα ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση του COVID-19… ωστόσο, δεν θέλουμε να βαθύνουμε τις ρωγμές στην κοινωνία».
Μέχρι στιγμής, το 62,9% των Τσέχων θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.
Σχεδόν 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι σε σύνολο 10,5 εκατομμυρίων έχουν λάβει και 3η δόση εμβολιασμού.
Ο Fiala είπε ότι περίπου το 90% των ατόμων που θα καλύπτονταν από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έχουν ήδη εμβολιαστεί.
Η απόφαση της νέας κυβέρνησης ελήφθη καθώς η Τσεχική Δημοκρατία αντιμετωπίζει μια έκρηξη των λοιμώξεων από τον COVID-19 που τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron.
Το ποσοστό μόλυνσης επτά ημερών ήταν 950 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.
Παρά τους αριθμούς ρεκόρ στα κρούσματα, ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία μειώθηκε στους 1.635 με 252 να χρειάζονται εντατική θεραπεία.

Η Αυστρία επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό και κουπόνια των 500 ευρώ ως κίνητρο

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο εμβολιασμών – περιλαμβανομένης μιας λαχειοφόρου αγοράς και οικονομικών ανταμοιβών – σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το εθνικό ποσοστό εμβολιασμού.
Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο Karl Nehammer (ÖVP), τον Αντικαγκελάριο Werner Kogler (Πράσινοι) και την επικεφαλής του SPÖ Pamela Rendi-Wagner… προηγήθηκε δηλαδή της απόφασης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Ο καγκελάριος είπε ότι ήθελε να υπάρξει οικονομική ανταμοιβή για όσους εμβολιαστούν.
«Έχουμε μάθει από το παρελθόν και έχουμε δει ότι μια λοταρία εμβολιασμού είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να δημιουργήσει κίνητρα».
Στα κίνητρα περιλαμβάνονται κουπόνια αξίας 500 ευρώ.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με την ORF, τον εθνικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Αυστρίας.

Η κλήρωση θα ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου για να συμπέσει με την εφαρμογή των προγραμματισμένων υποχρεωτικών εμβολιαστικών ελέγχων και θα ισχύει για άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί, καθώς και για όσους αποφασίσουν να κάνουν τα πρώτα τους εμβόλια.
Ο Nehammer είπε πολλά εμβολιασμένα άτομα στην Αυστρία θα έχει την ευκαιρία να κερδίσουν μια δωροεπιταγή 500 ευρώ και οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα λαχείο για κάθε εμβόλιο Covid που έκαναν.
Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί τρεις φορές, συμπεριλαμβανομένου του αναμνηστικού εμβόλιου, θα λάβει τρεις συμμετοχές στην κλήρωση.
Ο Nehammer έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς θα λειτουργούσε το κίνητρο και είπε ότι εάν ένας δήμος με 3.000 κατοίκους πετύχει τον στόχο εμβολιασμού του 80%, θα λάβει 30.000 ευρώ.
Για το 85% θα ήταν 60.000 ευρώ και για το 90% το ποσό θα ανέλθει σε 120.000 ευρώ.
Η κυβέρνηση έχει διαθέσει συνολικά 1,4 δισ. ευρώ για το σχέδιο – 1 δισ. ευρώ για την κλήρωση και 400 εκατ. ευρώ για τα οικονομικά κίνητρα για τους δήμους.

Έχουμε δύο χώρες η Τσεχία καταργεί κάθε υποχρεωτικότητα και η Αυστρία επιβάλλει υποχρεωτικότητα δίνοντας και κίνητρα π.χ. τα 500 ευρώ σε αντίθεση με την Ελλάδα που παίρνει από τους πολίτες 100 ευρώ…
Η περίπτωση της Ελλάδος είναι τραγική, έχει επικριθεί από πολλά μέσα ενημέρωσης διεθνώς.
Τελικώς στην περίπτωση της Τσεχίας ή της Αυστρίας ποιος έχει δίκιο;

Η άποψη μας είναι ότι η Τσεχία ακολουθεί τον πιο δίκαιο και ηθικό δρόμο, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ανήθικη πράξη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη.
Είναι απλά πολιτική απόφαση επιβολής στην κοινωνία… δεν έχει καμία επιστημονική βαρύτητα, όπως δεν έχει καμία επιστημονική βαρύτητα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης