Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Sell off στα crypto - Το bitcoin στο -8%, το ether -9% - Χάθηκαν 147 δισ. δολ. σε 24 ώρες

Sell off στα crypto - Το bitcoin στο -8%, το ether -9% - Χάθηκαν 147 δισ. δολ. σε 24 ώρες
Η μεγάλη πτώση στα κρυπτονομίσματα ακολουθεί τις απώλειες της Wall Street την Πέμπτη
Σχετικά Άρθρα
Sell off καταγράφουν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων, με τη αγορά κρυποτογράφησης να χάνει 147 δισ. δολ. σε διάστημα 24 ωρών.
Το Bitcoin υποχώρησε σχεδόν κατά 8% τις τελευταίες 24 ώρες και διαπραγματευόταν στα 38.709 δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.
Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε κεφαλαιοποίηση, υποχώρησε πάνω από 9% τις τελευταίες 24 ώρες.
Διαπραγματευόταν στα 2.853 δολ. αφού υποχώρησε έως και στα 2.809,51 δολ. τις τελευταίες 24 ώρες.
Περίπου 147 δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν την αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Coinmarketcap.com.

Τα crypto ακολουθούν τη Wall Street

Η μεγάλη πτώση στα κρυπτονομίσματα ακολουθεί τις απώλειες της Wall Street την Πέμπτη.
Ο Nasdaq υποχώρησε σχεδόν 5% αυτή την εβδομάδα και ο S&P 500 διανύει την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.
Καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ εκτοξεύτηκε στο 1,88%, τα αυξανόμενα επιτόκια έχουν αναγκάσει τους επενδυτές να χάσουν τις θέσεις τους σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερο κίνδυνο.
Η Federal Reserve σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μείωση του ισολογισμού της, καθώς και τη μείωση των ομολόγων και την αύξηση των επιτοκίων.
Μια κοινή περίπτωση επένδυσης για το bitcoin είναι ότι χρησιμεύει ως αντιστάθμιση έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού ως αποτέλεσμα κυβερνητικών κινήτρων, αλλά οι αναλυτές λένε ότι ο κίνδυνος είναι ότι μια πιο επιθετική Federal Reserve μπορεί να κόψει τα φτερά του bitcoin.
Ο αναλυτής της Oanda's, Edward Moya, σχολιάζει ότι ήταν «λίγο απογοητευτικό να μην βλέπουμε το bitcoin να αντιδρά πιο θετικά στην αντιστροφή των αποδόσεων του Treasury».

Έρχεται ύφεση

Οι τιμές του Bitcoin έχουν υποχωρήσει ραγδαία από τον Νοέμβριο, καταγράφοντας πτώση άνω του 40% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων.
Ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αγορά κρυπτογράφησης θα μπορούσε να οδεύσει προς ύφεση σύντομα, καθώς ο αυξημένος ρυθμιστικός έλεγχος και οι έντονες διακυμάνσεις των τιμών περιόρισαν τις προοπτικές του bitcoin.
Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν κηρύξει πόλεμο στα κρυπτονομίσματα.
Η Κίνα απαγορεύει πλήρως όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και οι αρχές των ΗΠΑ περιορίζουν επίσης ορισμένες πτυχές της αγοράς.
Ο Moya του Oanda είχε προβλέψει ότι το bitcoin θα μπορούσε να πέσει κάτω από τα 40.000 δολάρια καθώς η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε προτείνει την απαγόρευση της χρήσης και εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη ρωσική επικράτεια, υποστηρίζοντας ότι το ψηφιακό νόμισμα ενέχει κίνδυνο για την «οικονομική σταθερότητα και την κυριαρχία της νομισματικής πολιτικής.
Η Ρωσία είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων χωρών για εξόρυξη bitcoin, σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης