Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για Biden: Δυστυχώς οι υποψίες μας επιβεβαιώνονται – Ετοιμάζουν πρόκληση στην Ουκρανία

Ρωσία για Biden: Δυστυχώς οι υποψίες μας επιβεβαιώνονται – Ετοιμάζουν πρόκληση στην Ουκρανία
Στέλνουν όπλα και δυνάμεις στην Ουκρανία ανέφερε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Η Δύση στέλνει όπλα στην Ουκρανία υποστηρίζει η Ρωσία, η οποία επισημαίνει πως επιβεβαιώνονται οι υποψίες της πως προετοιμάζεται μια πρόκληση στην Ουκρανία.
«Οι υποψίες της Ρωσίας ότι η Δύση προετοιμάζει μια πρόκληση στην Ουκρανία επιβεβαιώνονται από τη μεταφορά όπλων και εκπαιδευτών από τη Βρετανία και τον Καναδά στην Ουκρανία.
Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται από τις τελευταίες αναφορές που εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης με αναφορά σε επίσημες δομές, πηγές και αλλού.
Εδώ και αρκετές ημέρες, η Βρετανία στέλνει όπλα στην Ουκρανία με στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της.
Είναι προφανές ότι έχουν ήδη οργανωθεί τουλάχιστον 6 πτήσεις» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova, αναφέροντας πως και ο Καναδάς έστειλε πρόσφατα περισσότερους από 200 καταδρομείς στην Ουκρανία με το πρόσχημα της φύλαξης της πρεσβείας του.

Peskov: Δεν βοηθούν τέτοιες δηλώσεις

Από την πλευρά του ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του προέδρου Putin, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Biden, είπε ότι οι προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για ενδεχόμενες καταστροφικές επιπτώσεις για τη Ρωσία δεν βοηθούν να αποκλιμακωθεί η ένταση σχετικά με την Ουκρανία και κινδυνεύουν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την κατάσταση.
«Αυτές οι δηλώσεις επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν συμβάλλουν καθόλου στην αποκλιμάκωση της τρέχουσας έντασης.
Επιπλέον μπορούν να συμβάλουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης.
Μπορεί να δημιουργήσουν εντελώς λανθασμένες ελπίδες στα θερμόαιμα κεφάλια κάποιων Ουκρανών αξιωματούχων (...) οι οποίοι ενδέχεται να προσπαθήσουν να επιλύσουν με τη χρήση βίας το πρόβλημα στη νοτιοανατολική Ουκρανία» υπογράμμισε ο Peskov.

Ουκρανία: Καμία παρέκκλιση από τις δηλώσεις Biden

Εν τω μεταξύ, αντίδραση υπήρξε και από το Κίεβο στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου Biden, ο οποίος προέβλεψε ότι η Ρωσία θα κάνει την κίνηση και θα εισβάλλει στην Ουκρανία.
«Η Ουκρανία δεν θεωρεί ότι τα χθεσινά σχόλια του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, ότι μια μικρής κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην γειτονική χώρα θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά από μια μεγάλη, αποκλίνουν από την αμερικανική πολιτική» υποστήριξε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskiy.
Όπως είπε, η Ουκρανία χαιρετίζει το γεγονός ότι ο Biden αναφέρθηκε σε συντονισμένη αντίδραση της Δύσης στην περίπτωση που η Ρωσία κινηθεί εναντίον της Ουκρανίας.
«Δεν αξίζει πραγματικά να εξετάζουμε τα όσα ελέχθησαν χθες ως κάτι ξεχωριστό από τη συνολική πολιτική της αμερικανική κυβέρνησης.
Τι ήταν σημαντικό να ακούσει η ουκρανική κοινωνία;
Το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες έχουν συμφωνήσει από κοινού ότι οποιοδήποτε αρνητικό σενάριο σε σχέση με την Ουκρανία ή εν γένει στην Ευρώπη θα προκαλέσει μια συντονισμένη, επαρκή και ευαίσθητη αντίδραση.
Παράλληλα είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες σε διάφορα επίπεδα συνεχίζονται και ότι πλέον βασικός στόχος αυτών των προσπαθειών είναι η λήψη βημάτων για την αποκλιμάκωση» είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης