Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων και υψηλή μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων και υψηλή μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές
Η σταθεροποίηση των αποδόσεων των ομολόγων στον πλανήτη μετά τη σημαντική άνοδο που κατέγραψαν τις προηγούμενες μέρες θα μπορούσε να βοηθήσει το ΧΑ να κινηθεί σε θετικό έδαφος
Σχετικά Άρθρα

Η πορεία των αγορών του εξωτερικού θα συνεχίσει να επηρεάζει την εγχώρια αγορά, με τους αναλυτές να περιμένουν για σήμερα, διατήρηση του επιλεκτικού αγοραστικού ενδιαφέροντος αλλά και αυξημένη μεταβλητότητα.
Η σταθεροποίηση των αποδόσεων των ομολόγων στον πλανήτη μετά τη σημαντική άνοδο που κατέγραψαν τις προηγούμενες μέρες θα μπορούσε να βοηθήσει το ΧΑ να κινηθεί σε θετικό έδαφος.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο, όπως και η μετοχή της Jumbo μετά τις αναφορές του κ.Βακάκη, για την πορεία του 2021, το βελτιωμένο περιθώριο κέρδους στο δεύτερο εξάμηνο και την πρόθεση διατήρησης υψηλών μερισμάτων και το 2022 και το 2023.

Euroxx
Λόγω των μικτών τάσεων στις αγορές του εξωτερικού, περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων.

Eurobank Equities
Για σήμερα η σταθεροποίηση μετά την πρόσφατη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων μπορεί να φέρει αγοραστές στις μετοχές και να ενισχύσει την επενδυτική ψυχολογία, αλλά η μεταβλητότητα είναι πιθανό να παραμείνει αυξημένη στις επόμενες μέρες.

Βeta
Η εγχώρια αγορά είναι ανοδική, οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 878 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 940 και 920 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 960 και 970 μονάδες.

Depolas
Η συνολική εικόνα δεν έχει διαφοροποιηθεί και καλούμαστε να είμαστε προσεκτικοί καθώς η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει αυξημένη.
Η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα αποτελεί το θετικό σενάριο στην παρούσα φάση, ενώ δυσκολεύει η άμεση ανοδική συνέχεια για τον ΓΔΧΑ.
Το εκτιμώμενο εύρος τιμών για τις επόμενες συνεδριάσεις εντοπίζεται μεταξύ των 970-920 μονάδων.
Μεταξύ των σημαντικότερων μακροοικονομικών στοιχείων σήμερα συγκαταλέγεται ο ΔΤΚ Δεκεμβρίου (τελευταία μέτρηση) της Ευρωζώνης και τα επικαιροποιημένα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας και κατοικίας (Δεκεμβρίου) στις ΗΠΑ.
Παραμένουν στο επίκεντρο της επενδυτικής κοινότητας τα προς ανακοίνωση εταιρικά αποτελέσματα Δ’ τριμήνου στο εξωτερικό.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης