Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό δύο μηνών ο χρυσός - Άνοδος +1,7%, στα 1.843,20 δολάρια η ουγγιά

tags :
Σε υψηλό δύο μηνών ο χρυσός - Άνοδος +1,7%, στα 1.843,20 δολάρια η ουγγιά
Το σημερινό κλείσιμο (19/1) της είναι το υψηλότερο για τον χρυσό από τις 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Σε υψηλό δύο μηνών «σκαρφάλωσε» ο χρυσός την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, τερματίζοντας σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά μετά από τρεις καθοδικές συνεδριάσεις, καθώς η εξασθένιση του δολαρίου και η μικρή υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, μετά το ξαφνικό ράλι τους, επανέστρεψαν το επενδυτικό ενδιαφέρον στο πολύτιμο μέταλλο.
Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου για τον χρυσό προσέθεσε 30,80 δολάρια ή 1,7% και σκαρφάλωσε στα 1.843,20 δολάρια η ουγγιά, μετά από τις συνεδριάσεις απωλειων, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Δεκέμβριο.
Το σημερινό κλείσιμο είναι το υψηλότερο για τον χρυσό από τις 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να αγγίζει σχεδόν το 1,90%, έκοψε την επενδυτική "όρεξη” για τα πολύτιμα μέταλλα, τα οποία ανταγωνίζονται τα ομόλογα ως "ασφαλές καταφύγιο” αλλά υστερούν καθώς δεν προσφέρουν απόδοση. Η σημερινή υποχώρηση των αποδόσεων, ωστόσο, στο 1,829%, λειτούργησε θετικά για τον χρυσό.
Πρόσθετη ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο παρείχε σήμερα και η εξασθένιση του δολαρίου, με τον δείκτη ICE US Dollar, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι μισής ντουζίνας βασικών νομισμάτων, υποχώρησε κατά 0,2%, μετά την πρόσφατη άνοδό του.
"Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι [για τον χρυσό] για τους επόμενους περίπου έξι μήνες, δεδομένου ότι η οικονομία των ΗΠΑ αρχίζει να επιβραδύνει”, δήλωσε στο MarketWatch ο Michael Armbruster, διαχειριστικός εταίρος στην Altavest.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->