Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διορθωτικά αλλά χωρίς διαθέσεις για μεγάλες ρευστοποιήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διορθωτικά αλλά χωρίς διαθέσεις για μεγάλες ρευστοποιήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανησυχίες εκφράζουν οι αναλυτές από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και καταγράφονται απώλειες στις αγορές της Ευρώπης, λόγω αυτής της εξέλιξης. Το ΧΑ βρίσκεται σε υψηλά 7 ετών και οι αναλυτές περιμένουν συσσώρευση γύρω από τα υψηλά και διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων. Κάπως καλύτερο το δικό μας άνοιγμα έναντι των ευρωπαϊκών αγορών. Ενώ ο DAX 40 είναι στο -1% εμείς ανοίξαμε στο -0,4% και βλέπουμε…

Δεν εντοπίζονται σημαντικές ρευστοποιήσεις στα πρώτα λεπτά. Με χαμηλό όγκο υποχωρεί 1% η Coca Cola όπως και η Lamda. Καλή εικόνα από την Εθνική και σχετικά μικρές οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη. Οι Ευρωσύμβουλοι έχουν απώλειες, λογικές, λόγω της τιμής της διάθεσης των νέων μετοχών. Υπάρχει μία διάθεση στα πρώτα λεπτά για τοποθετήσεις, οι οποίες κρατάνε τις απώλειες σε χαμηλά επίπεδα στο σύνολο της αγοράς.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με βάση αυτά που βλέπουμε στα πρώτα λεπτά, η διόρθωση των ξένων αγορών, μάλλον εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για τοποθετήσεις στον κλάδο. Δεν υπάρχουν σημαντικές πιέσεις και παρά τα αξιόλογα κέρδη των προηγούμενων ημερών, ο τραπεζικός δείκτης χάνει μόλις 0,34%. Η Εθνική έχει την καλύτερη εικόνα και δοκιμάζει και το θετικό πρόσημο. Ήπιες οι απώλειες των άλλων συστημικών.

ΔΕΗ: Δοκιμάζει και πάλι την τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 9 ευρώ. Μόλις 3 σεντς υψηλότερα στο ξεκίνημα.

ΤΙΤΑΝ: Ήπια υποχώρηση στο ξεκίνημα με τη μετοχή να προσπαθεί να βρεθεί κοντά στα 15 ευρώ το τελευταίο διάστημα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Φήμες για αύξηση κεφαλαίου, με τους βασικούς πάντως μετόχους να δείχνουν διάθεση να στηρίξουν.

ΕΥΔΑΠ: Η χθεσινή κίνηση δείχνει να συνεχίζεται. Σταθεροποιητικά άνοιξε η μετοχή αλλά δοκιμάζει και υψηλότερα προς τα 8 ευρώ.

EPSILON NET: Νέα πτωτική κίνηση και πάλι με καλό όγκο. Στο -4,78% και στα 4,38 ευρώ.

PREMIA: Από 2,7% έως 3,1% το εύρος απόδοσης του ομολόγου που θα εκδώσει η εταιρεία ύψους έως 100 εκατ. ευρώ με τη δημόσια εγγραφή να ξεκινάει αύριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα καλυφθεί εύκολα με την απόδοση να καθορίζεται τελικά στο χαμηλό σημείο του εύρους. Αυτό που έχουμε δει με άλλα λόγια και στα άλλα ομόλογα.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Έχοντας ανακοινώσει χθες τα 0,42 ευρώ ως τιμή διάθεσης των νέων μετοχών και με την τιμή να έχει κλείσει στα 0,62 ευρώ η πίεση στη μετοχή είναι λογική. Άλλωστε οι περισσότερες αυξήσεις που έχουν γίνει τους προηγούμενους μήνες από εισηγμένες, έχει παρατηρηθεί διάθεση να προσεγγίζεται η τιμή διάθεσης. Άνοιξε στο -10% αλλά διόρθωσε στη συνέχεια και -4%. Δεν βλέπουμε μεγάλο όγκο στη μετοχή, αλλά υπάρχουν καλές εντολές πώλησης στα 0,59 ευρώ και πάνω.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το θέμα με τα λεωφορεία έχει επηρεάσει κάπως τη μετοχή και το τελευταίο διάστημα υποχωρεί. Έχει δώσει όμως και μεγάλη κίνηση.

AS COMPANY: Ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή και με όγκο πάνω από 10 χιλ. τεμάχια. Καλή η εικόνα και χθες και μας δίνει την εντύπωση πως ή τέλειωσε ο πωλητής, ή έχει αποφασίσει να πουλήσει υψηλότερα. Δύσκολο πάντως να έχει μηδενίσει τη θέση του.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης