Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Βρετανία εξετάζει κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολίων και στην Ελλάδα… παραμένουμε κολλημένοι στην οπισθοδρόμηση

Η Βρετανία εξετάζει κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολίων και στην Ελλάδα… παραμένουμε κολλημένοι στην οπισθοδρόμηση
Γιατί πρέπει να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού;
Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο B. Johnson ο Βρετανός πρωθυπουργός μπορεί να βρίσκεται υπό πίεση… για το περιβόητο πάρτι εν μέσω περιοριστικών μέτρων αλλά η συρρίκνωση των κρουσμάτων covid 19 και η μείωση κατά 6 φορές των θανάτων… οδηγεί την βρετανική κυβέρνηση στην απόφαση… να καταργήσει τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού… αυτό το αντιεπιστημονικό εργαλείο που αποτέλεσε μέσο άσκησης πολιτικής…
Τα δεδομένα από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), δείχνουν μείωση της Omicron και συνολικά του covid 19 στην Βρετανία.
Ακόμη και στους θανάτους στην κορύφωση της πανδημίας κατέγραφε η Βρετανία 1200 την ημέρα αλλά την τρέχουσα περίοδο έχουν μειωθεί στους 212.
Οι επιστήμονες βλέπουν φως στο τούνελ καθώς η φυσική ανοσία που απέκτησαν οι πολίτες σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό κρίσιμων ηλικιακά ομάδων είχε ως αποτέλεσμα την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Η Βρετανία υλοποιεί το σχέδιο Β το οποίο περιλαμβάνει ορισμένους περιορισμούς αλλά εξετάζεται τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου να καταργηθούν πολλά από αυτά τα έκτακτα μέτρα.
Π.χ. οι διασωληνωμένοι στην Βρετανία είναι 900 ασθενείς τον Ιανουάριο του 2022 έναντι 4.077 που ήταν τον Ιανουάριο του 2021.

Ενώ η Βρετανία σχεδιάζει να καταργήσει μέρος των μέτρων για την Omicron και μεταξύ αυτών και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού η Ελλάδα ετεροχρονισμένα και κολλημένη στην οπισθοδρόμηση συνεχίζει να διατηρεί μια φαύλη κατάσταση που δεν έχει αποδώσει και προφανώς το κάνει για να μπορέσει να διαθέσει τα εμβόλια που έχει αγοράσει…
Ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι έχει παρέλθει το κρίσιμο διάστημα των 7 μηνών και δεν έχουν κάνει το τρίτο εμβόλιο θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.
Επίσης ισχύει ένα απαράδεκτο μέτρο των 100 ευρώ τον μήνα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.
Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση, είναι καθαρά πολιτικό, τιμωρητικό και αποτελεί μέσο πίεσης στους πολίτες να εμβολιαστούν.
Επίσης το επιχείρημα ότι τα 100 ευρώ ή 35 εκατ το μήνα θα πηγαίνουν στην ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας είναι ψευδεπίγραφο και υποκριτικό καθώς ήδη οι πολίτες της χώρας αυτής με τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις πληρώνουν ήδη και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Το επιχείρημα ότι θα ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας με τα 35 εκατ τον μήνα είναι δόλιο και υποκριτικό δεν έχει καμία λογική βάση, είναι πολιτικός θεατρινισμός…

Ωστόσο όπως αποκάλυψε το bankingnews στην κυβέρνηση υπάρχουν δεύτερες σκέψεις καθώς εάν η επιδημιολογική εικόνα βελτιωθεί έως τον Απρίλιο, κάτι που αναμένεται τότε… το πιθανότερο σενάριο είναι να αποσυρθεί το ατεκμηρίωτο μέτρο των 100 ευρώ πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.
Η ρητορική μπορεί να είναι σκληρή από πλευράς κυβέρνησης καθώς στόχους τους είναι να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν αλλά στην πράξη γνωρίζουν ότι το μέτρο αυτό δεν έχει καμία νομική ή επιστημονική τεκμηρίωση.

Γιατί πρέπει να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Η περίπτωση της μετάλλαξης Omicron απέδειξε ξεκάθαρα ότι οι εμβολιασμένοι είναι αυτοί που μεταδίδουν και νοσούν.
Όταν ένας εμβολιασμένος μεταδίδει και νοσεί, το πιστοποιητικό εμβολιασμού του συνεχίζει να ισχύει παραμένοντας έγκυρο.
Οπότε ένας εμβολιασμένος που φέρει την Omicron αλλά δεν έχει π.χ. συμπτώματα μπορεί να μεταδώσει την νόσο και αυτή η φαύλη κατάσταση να διαιωνιστεί.
Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αποδείχθηκαν όχι απλά αναποτελεσματικά αλλά και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και ανεπίκαιρα σε σχέση με την Omicron.
Η κατάργηση τους θα είναι ένα βήμα προς την κανονικότητα.…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης