Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία χαλαρώνει τα μέτρα κατά του Covid παρά το νέο ρεκόρ μολύνσεων

Η Δανία χαλαρώνει τα μέτρα κατά του Covid παρά το νέο ρεκόρ μολύνσεων
Οι βουλευτές συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, μεταξύ άλλων και την επαναλειτουργία των θεάτρων, των κινηματογράφων, των μουσείων, των πάρκων ψυχαγωγίας και των βοτανικών κήπων

Η Δανία κατέγραψε έναν αριθμό ρεκόρ μολύνσεων κορωνοϊού σήμερα, την ώρα που οι κινηματογράφοι, τα μουσεία και άλλοι πολιτιστικοί χώροι επαναλειτουργούν, έπειτα από lockdown διάρκειας ενός μήνα.
Η χώρα ανακοίνωσε 28.780 νέα περιστατικά σε διάστημα 24 ωρών, με τον αριθμό των νοσηλειών λόγω Covid-19 να έχει αυξηθεί στις 802, ο υψηλότερος σε έναν χρόνο.
Εν τούτοις, οι υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η κυρίαρχη πλέον μετάλλαξη Όμικρον είναι ηπιότερη σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις και ότι περίπου το 29% των ασθενών που νοσηλεύονται έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο για άλλους λόγους.
Έπειτα από μια κορύφωση με 82 ασθενείς στις 6 Ιανουαρίου, ο αριθμός των εισαχθέντων με κορωνοϊό στις ΜΕΘ μειωνόταν σταθερά, φθάνοντας στους 52 σήμερα.
Ως συνέπεια, οι βουλευτές συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, μεταξύ άλλων και την επαναλειτουργία των θεάτρων, των κινηματογράφων, των μουσείων, των πάρκων ψυχαγωγίας και των βοτανικών κήπων, αλλά και να επιτρέψουν περιορισμένο αριθμό θεατών και αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης