Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Fitch και ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να διατηρήσουν το θετικό κλίμα

ΧΑ: Fitch και ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να διατηρήσουν το θετικό κλίμα
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στις 970 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

H Fitch την περασμένη Παρασκευή προχώρησε σε αναβάθμιση των προοπτικών της χώρας σε θετικές αφήνοντας αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αποτυπωθεί στη σημερινή συνεδρίαση με κάποιους αναλυτές να σημειώνουν πως περιμένουν η αγορά να αντιδράσει θετικά.
Επιπλέον, η εκτίμηση ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν με άνοδο αναμένεται να συμβάλει θετικά.
Ωστόσο, υπήρχαν εκτιμήσεις από την περασμένη εβδομάδα, ότι ο οίκος θα αναβάθμιζε τις προοπτικές και επομένως ίσως έως ένα βαθμό η εξέλιξη αυτή να είχε προεξοφληθεί.
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στις 970 μονάδες.
Οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αντιδράσει θετικά στην αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τη Fitch.

Eurobank Equities
Για σήμερα με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να δείχνουν ανοδικό άνοιγμα περιμένουμε θετικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά καθώς οι επενδυτές αποδέχονται το ρίσκο και εστιάζουν πέρα από τις ανησυχίες για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Η κίνηση της Fitch να αναβαθμίσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε θετικές την Παρασκευή το βράδυ θα δώσει τον τόκο στη σημερινή συνεδρίαση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Beta
Οι επενδυτές αναμένεται να καλωσορίσουν τις νέες εκτιμήσεις της Fitch και να δώσουν θετικό τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 876 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 940 και 920 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 970 και 1.000 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898