Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι δεν θα γλιτώσουν από την Omicron – Μπορεί να κινδυνεύσουν

Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι δεν θα γλιτώσουν από την Omicron – Μπορεί να κινδυνεύσουν
Οι σκληρές δείκτες δικαιολογούνται λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως οι ανεμβολίαστοι δεν πρόκειται να τη γλιτώσουν από την Omicron λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, η οποία σημείωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να κινδυνεύσουν.
«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνεύσουν από την Omicron.
Οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η Omicron είναι πολύ μεταδοτική.
Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Omicron.
Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη, η οποία τόνισε ότι αυτοί που έχουν απλά συμπτώματα είναι εμβολιασμένοι.
Σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, η κα. Παγώνη επισήμανε ότι δικαιολογούνται λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων.
«Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους.
Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά» ανέφερε η κα.Παγώνη, υποστηρίζοντας πως η Delta ήταν η πιο δύσκολη μετάλλαξη και είναι αυτή που έχει καλύψει όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ.

Αργή μείωση σε θανάτους

Η κα.Παγώνη είπε ότι οι σκληροί δείκτες θα αρχίσουν να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου.
Σχολιάζοντας τη θεραπεία με τα αντιικά χάπια, τα οποία έχουν έρθει στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι δε θα είναι διαθέσιμα σε όλους, καθώς θα κατατίθεται αίτηση στη σχετική πλατφόρμα και η Επιτροπή θα εγκρίνει αυτούς που θα τα παίρνουν.
«Κάποιοι νομίζουν ότι τα παίρνουμε και γινόμαστε καλά όταν νοσήσουμε, ωστόσο θα ακολουθηθεί η αντίστοιχη διαδικασία με τα μονοκλωνικά.
Δε θα τα πάρουν όλοι.
Αυτό που προέχει είναι ο εμβολιασμός» υποστήριξε η κα.Παγώνη.

Κανονικά το Πάσχα

Επιπλέον, εξέφρασε την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι Πάσχα θα κάνουμε κανονικά φέτος στα χωριά, ωστόσο τις Απόκριες θα φοράμε ακόμα τις μάσκες.
«Η μέρα που θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις απλές κλίνες θα είναι η μεγαλύτερη ανάσα για τον ιατρικό κόσμο» είπε η κα.Παγώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899