Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ομηρία σε συναγωγή στο Τέξας – Σώοι οι όμηροι, νεκρός ο ένοπλος δράστης

ΗΠΑ: Ομηρία σε συναγωγή στο Τέξας – Σώοι οι όμηροι, νεκρός ο ένοπλος δράστης
Νεκρός ο δράστης

Απελευθερώθηκαν με ασφάλεια όλοι οι άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι σε συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας για πάνω από 10 ώρες, σε ένα περιστατικό ομηρίας που ξεκίνησε το Σάββατο 15/1 όταν ένοπλος διέκοψε τη λειτουργία, που μεταδιδόταν απευθείας μέσω διαδικτύου.
Στη συναγωγή εισέβαλαν μέλη της Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI για να απελευθερώσουν τους τελευταίους τρεις ανθρώπους που κρατούνταν όμηροι.
Πάντως, ο ένοπλος δράστης είναι νεκρός, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κόλεϊβιλ, Michael Miller, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Το FBI ανακοίνωσε ότι έχει επιβεβαιώσει την ταυτότητα του δράστη, αν και δεν θα γνωστοποιήσει ακόμα τα στοιχεία του, ενώ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την αιτία του θανάτου του, σημειώνοντας ότι είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Το περιστατικό

Ο ένοπλος κρατούσε αρχικά τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων και τον ραβίνο, στη Συναγωγή Μπεθ Ίσραελ.
Μετά από έξι ώρες ο ένας ελεύθερος.
Το αστυνομικό τμήμα του Κόλεϊβιλ ανακοίνωσε ότι μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT) αναπτύχθηκαν στην περιοχή μετά από κατεπείγουσες κλήσεις που ξεκίνησαν στις 10:41 π.μ. (τοπική ώρα, το Σάββατο 15/1) κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Διαπραγματευτές του FBI άρχισαν να επικοινωνούν με τον άνδρα, ο οποίος δήλωσε ότι ήθελε να μιλήσει με μία γυναίκα που κρατούνταν σε ομοσπονδιακή φυλακή.
Πάντως, σεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των ομήρων.
Ωστόσο, δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς λίγο πριν ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott, ανακοινώσει τη λήξη της ομηρίας. «Οι προσευχές εισακούστηκαν.
«Όλοι οι όμηροι είναι εν ζωή και ασφαλείς», έγραψε ο Greg Abbott σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, είχε ενημερωθεί για την ομηρία και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Naftali Bennett, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι προσεύχεται για την ασφάλεια των ομήρων.
Αξιωματούχος που είχε ενημερωθεί για την κατάσταση, δήλωσε στο ABC News ότι ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε πως ήταν αδελφός της Πακιστανής επιστήμονα Aafia Siddiqui,-, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 86 ετών σε αμερικανική φυλακή, μετά από την καταδίκη της το 2010 για επίθεση με πυρά κατά στρατιωτών και μελών του FBI - και ζητούσε την απελευθέρωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης