Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν θα περιμένουμε για πάντα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν θα περιμένουμε για πάντα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την Ουκρανία
Ελπίζουμε οι συνομιλίες μας με τις ΗΠΑ να συνεχιστούν είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Ρωσία δεν θα περιμένει για πάντα τις απαντήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα ερωτήματα που έθεσε σχετικά με την ασφάλεια της διατύπωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov αναφερόμενος προφανώς στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και συγκεκριμένα στην Ουκρανία.
Όπως είπε ο Lavrov, η Μόσχα θέλει μια λεπτομερή γραπτή απάντηση σε κάθε πρόταση που διατύπωσε, καθώς και θέλει να ακούσει ποιες προτάσεις λειτούργησαν και ποιες όχι με μία εξήγηση.
«Ο πρόεδρος Putin μπορεί να αποφασίσει μόλις η Ρωσία λάβει μια απάντηση σημείο προς σημείο στις προτάσεις της, καθώς και αντιπροτάσεις από τη Δύση» υποστήριξε ο Lavrov, υποστηρίζοντας πως η Μόσχα ευελπιστεί ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια θα επαναληφθούν.
Ο Lavrov υπογράμμισε ότι η Ρωσία θέλει η αντιπαράθεση στην Ευρώπη για την ασφάλεια να επιλυθεί με αμοιβαίο σεβασμό και με μια ισορροπία συμφερόντων, τονίζοντας ότι η Μόσχα έχει διάφορες επιλογές για να απαντήσει, αν η Δύση απορρίψει τις προτάσεις της Ρωσίας για την ασφάλεια.
Μάλιστα ο Ρώσος ΥΠΕΞ σημείωσε πως η Μόσχα έχει λόγους να πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσουν δυνάμεις κοντά στη Ρωσία τους ερχόμενους μήνες, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τις εντάσεις γύρω από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης