Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στη Fitch είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, αλλά η σημερινή συνεδρίαση δε θα προλάβει την αξιολόγηση. Θα αποτυπωθεί στο ταμπλό τη Δευτέρα. Για σήμερα και μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές, αλλά και επειδή καταγράφονται κάποιες κινήσεις διόρθωσης στις ξένες αγορές, οι αναλυτές δεν αποκλείουν και στη δική μας αγορά κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Βέβαια ο καλός τζίρος και η θετική επενδυτική ψυχολογία θα μπορούσε να περιορίσει τα περιθώρια της υποχώρησης.

Διορθωτικά αλλά σχετικά ήπια, σε σύγκριση με την άνοδο των προηγούμενων ημερών ξεκίνησε η συνεδρίαση. Δείχνει να κρατάει τις 950 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Αν οι ευρωπαϊκές αγορές διατηρήσουν τις ήπιες απώλειες θα μπορούσαν να απορροφηθούν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών πέριξ των 950 μονάδων ή και υψηλότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Διορθώνουν στο ξεκίνημα αλλά ήπια και δε βλέπουμε μεγάλες πιέσεις. Λογικά οι επενδυτές μάλλον είναι πρόθυμοι να αγοράσουν στη διόρθωση παρά να πουλήσουν. Πτωτικά αλλά γύρω από 1% οι απώλειες, οι οποίες δε θεωρούνται σημαντικές για ξεκίνημα.

ALPHA BANK: Έντονη φημολογία από χθες στα χρηματιστηριακά γραφεία για επικείμενη ανακοίνωση ξένου με ποσοστό πάνω από 5%. Συνεχίζει να υποαποδίδει η μετοχή έναντι των ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ και να παραμένει σημαντικά χαμηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα.

ΕΛΠΕ: Διορθώνει και η συγκεκριμένη, αφού το τελευταίο διάστημα έδωσε σημαντική απόδοση.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δεν κατάφερε χθες να κινηθεί πάνω από τα 2 ευρώ και ίσως να ξαναδοκιμάσει σήμερα.

ΟΛΠ: Εξακολουθεί να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι αν και κατευθύνεται στο άνω μέρος του πλαγιοκαθοδικού καναλιού. Τον περασμένο Μάρτιο ήταν πάνω από τα 22 ευρώ και σήμερα κάτω από τα 18 ευρώ. Αν περάσει πάνω από τα 18 ευρώ θα μπορούσαμε να δούμε καλή κίνηση. Είναι σε χαμηλά και πολύ κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

ΕΥΑΘ: Άλλη μία μετοχή που παραμένει στο περιθώριο, αν και στις προηγούμενες συνεδριάσεις είδαμε καλούς αγοραστές στα 4,60 ευρώ.

INTERLIFE: Συνεχίζει και σήμερα ανοδικά και μάλλον οφείλεται στη σύγκριση με την αποτίμηση της άλλης εισηγμένης ασφαλιστικής.

ΤΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ: Πάνω από τα 18 ευρώ η μετοχή.

PRODEA: Με 25 τεμάχια άνοιξε στο -6,40% και στα 8,05 ευρώ.

FOURLIS: Διορθώνει αλλά ήπια μετά την αξιόλογη άνοδο των τελευταίων εβδομάδων.

ΕΥΔΑΠ: Παραμένει πέριξ των 7,80 ευρώ χωρίς μεγάλους όγκους και με αποτίμηση 831 εκατ. ευρώ. Έχει δυνατό επενδυτικό πρόγραμμα μπροστά της και με καλές επιδοτήσεις, αλλά και ταμείο 300 εκατ. ευρώ αν αφαιρεθούν όσα θα πληρώσει για την τιμή του νερού. Περιμένουμε βέβαια να δούμε πως θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια.

PREMIA: Το επόμενο ομόλογο που θα εισαχθεί στην αγορά ομολόγων του ΧΑ θα είναι το δικό της και η έκδοση είναι έως 100 εκατ. ευρώ. Αναμένουμε το εύρος απόδοσης στις 18/1 και στις 19/1 θα ξεκινήσει η δημόσια εγγραφή. Σταθεροποιητικά κινείται η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πτωτικά και με όγκο έκλεισε χθες αν και έγραψε ενδοσυνεδριακά τα 0,80 ευρώ. Με άνοδο ξεκίνησε σήμερα αλλά και με απόσταση του αγοραστή από τον πωλητή.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν χθες και συνεχίζει ήπια ανοδικά και σήμερα.

AS COMPANY: Από τις φθηνές της μικρής κεφαλαιοποίησης, αλλά φαίνεται πως ακόμα δεν έχει τελειώσει ο πωλητής. Αν αφαιρεθεί το ταμείο από την αποτίμηση η φθήνια της φαίνεται από χιλιόμετρα. Στα 2,10 ευρώ δείχνει πως μαζεύεται η προσφορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης