Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανεπιστήμιο Exeter: Ένας στους δέκα μπορεί να μεταδίδει covid ακόμα και 10 ημέρες μετά τη λοίμωξη

Πανεπιστήμιο Exeter: Ένας στους δέκα μπορεί να μεταδίδει covid ακόμα και 10 ημέρες μετά τη λοίμωξη
Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αναφέρει η επιστημονική μελέτη
Σχετικά Άρθρα
Στη διαπίστωση ότι ο ένας στους δέκα ανθρώπους μπορεί να έχει ακόμη ιικό φορτίο ικανό για να μεταδώσει τον κορωνοϊό μετά από δέκα ημέρες από την αρχική διάγνωση, καταλήγει μία μικρή βρετανική επιστημονική μελέτη.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Exeter αναφέρουν σε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Λοιμωξιολογίας «International Journal of Infectious Diseases» πως ανέλυσαν δείγματα από 176 ανθρώπους που είχαν προηγουμένως διαγνωστεί θετικοί με μοριακό τεστ PCR.
Διαπιστώθηκε ότι μετά από δέκα ημέρες από το θετικό τεστ το 13% των ατόμων είχε ακόμη επίπεδα του κορωνοϊού στο σώμα του, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μεταδοτικά.
Μάλιστα, μερικοί άνθρωποι διατήρησαν τέτοια επίπεδα για διάστημα έως 68 ημερών, χωρίς πάντως αυτό κατ' ανάγκη να σημαίνει ότι ήταν μεταδοτικοί καθ' όλο αυτό το διάστημα.
«Μολονότι πρόκειται για μία σχετικά μικρή μελέτη, τα ευρήματα μας δείχνουν ότι ένας δυνητικά ενεργός ιός μπορεί μερικές φορές να επιμείνει πέρα από την περίοδο των δέκα ημερών και έτσι πιθανώς να αποτελεί κίνδυνο για συνεχιζόμενη μετάδοσή του.
Επιπλέον, δεν βρέθηκε κάτι κλινικά αξιοσημείωτο σε αυτούς τους ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαμε να προβλέψουμε ποιοι είναι», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Lorna Harries, ενώ o Merlin Davies υποστήριξε ότι «οι άνθρωποι που συνεχίζουν να είναι μεταδοτικοί μετά από δέκα ημέρες μπορεί να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης