Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιπαράθεση Πλεύρη – Ξανθού για την απεργία στο Παίδων Πεντέλης και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση Πλεύρη – Ξανθού για την απεργία στο Παίδων Πεντέλης και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη
Υποχρέωση μου να διασφαλίσω την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ διαμηνύει ο κ.Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση του Θ. Πλεύρη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αντιδρώντας στη μετατροπή του σε Mega εμβολιαστικό κέντρο, κάτι που σημαίνει πως το νοσοκομείο δεν θα κάνει τις δύο εφημερίες της εβδομάδας.
Η απόφαση του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη να καταθέσει αγωγή κατά της απεργίας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος έκανε λόγο για πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο.

Πυρά Ξανθού

«Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο - λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος - πολιτική «σιδηράς πυγμής» εναντίον των γιατρών του «Παίδων Πεντέλης», που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη.
Η προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτή την αθλιότητα.
Αλλιώς … «ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος ….» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο κ.Ξανθός, τοποθέτηση που με τη σειρά της πυροδότησε την αντίδραση του υπουργού Υγείας.

Χρέος μου

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας.
Ως Υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ.
Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών» επισημαίνει ο κ.Πλεύρης.
Πάντως αντιδράσεις υπήρξαν και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που κάλεσαν τον υπουργό Υγείας να αποσύρει άμεσα την αγωγή του κατά της κινητοποίησης των εργαζομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης