Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Το πρωτόκολλο του 50% +1 για να κλείσει μια τάξη, μπήκε από το υπουργείο

Βατόπουλος: Το πρωτόκολλο του 50% +1 για να κλείσει μια τάξη, μπήκε από το υπουργείο
Δεν είναι θέμα που το συζήτησε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως το υπουργείο Παιδείας ήταν αυτό που αποφάσισε «το πρωτόκολλο του 50%+1» προκειμένου να κλείσει μια τάξη διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως η Επιτροπή δεν συζήτησε αυτό το θέμα.
«Αυτό ουσιαστικά μπήκε από το υπουργείο, κατά τη γνώμη μου ως όριο πάνω από το οποίο δεν μπορεί πλέον - για εκπαιδευτικούς λόγους - να γίνεται μάθημα.
Δεν μπορούμε να βάλουμε εμείς ένα όριο, έτσι οριζόντιο από τώρα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τα σχολεία, είπε πως «θα δούμε τι συρροές έχουμε».
«Αν ξαφνικά δεις μια μεγάλη συρροή σε ένα σχολείο, και πέντε παιδιά να είναι τα άρρωστα, θα χρειαστεί να κλείσει το σχολείο, έτσι κι αλλιώς.
Μπορεί να έχει 20 ασθενείς, που δεν συνδέονται μεταξύ τους και να μην χρειάζεται να το κάνεις.
Δεν είναι εύκολο να βάλεις ένα όριο» είπε ο κ.Βατόπουλος.

Δεν είναι γριπούλα η Omicron

Αναφορικά με την Omicron, ο κ.Βατόπουλος τόνισε ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο, ωστόσο «φαίνεται ότι είναι πολύ μεταδοτική και λιγότερο παθογόνος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι μια απλή γριπούλα, σε καμία περίπτωση».
«Ακόμα δεν έχουμε πολλές νοσηλείες από Omicron, ίσως όμως αυτό να οφείλεται στο ότι είναι σχετικά νωρίς η διασπορά της και αφορά νεότερους.
Δεν ξεμπερδέψαμε με τις επιδημίες», υπογράμμισε ο κ.Βατόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης