Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Καμία παράταση στην επιβολή προστίμου σε ανεμβολίαστους - Τι προβλέπεται

Θεμιστοκλέους: Καμία παράταση στην επιβολή προστίμου σε ανεμβολίαστους - Τι προβλέπεται
Περίπου 210.000 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους είπε ο κ.Θεμιστοκλέους
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στην επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος σημείωσε πως το πρόστιμο θα επιβληθεί κανονικά σε όσους δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 17 Ιανουαρίου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεμιστοκλέους είπε πως το πρόστιμο για τον Ιανουάριο θα είναι 50 ευρώ, ενώ υποστήριξε ότι περίπου 210.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Τι προβλέπεται για το πρόστιμο

Όπως είπε, για να επιβληθεί πρόστιμο σε κάποιον πρέπει να είναι κάτοικος Ελλάδος.
Όσοι είναι κάτοικοι Ελλάδος και έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό, λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα αναγνώρισης (emvolio.gov.gr) για τις χώρες της ΕΕ και άλλες 33 χώρες που συμμετέχουν στη ψηφιακό πιστοποιητικό όπου μπορούν να ανεβάσουν το πιστοποιητικό τους και γίνεται αναγνώριση του QR code.
Για τις υπόλοιπες χώρες εκτός ΕΕ και 33 χωρών που συμμετέχουν όπως οι ΗΠΑ, από χθες μέσω ΚΕΠ μπορεί να αναγνωριστεί το πιστοποιητικό τους.
Για τις υγειονομικές εξαιρέσεις έχουν συσταθεί υγειονομικές επιτροπές, οι αιτήσεις γίνονται μέσω του emvolio.gov.gr.
Ο κ.Θεμιστοκλέους τόνισε ότι έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα με τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό συμπεριλαμβανόμενων και όσων έχουν κάνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης