Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τελικά μπορεί να αξίζει 31 εκατ η MIG; - Δίκαιη αξία 100 εκατ – Εξελίξεις σε ANEK και RKB

Τελικά μπορεί να αξίζει 31 εκατ η MIG; - Δίκαιη αξία 100 εκατ – Εξελίξεις σε ANEK και RKB
Για ορισμένους η αξία της MIG σε βάθος χρόνου θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100 εκατ από 31 εκατ της τρέχουσας περιόδου...

Με 148 εκατ κεφάλαια και με κινήσεις που δείχνουν ότι η Marfin Investment Group νοικοκυρεύεται… μπορεί να αξίζει μόλις 31 εκατ στο ελληνικό χρηματιστήριο;
Για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό θα πρέπει να δούμε λίγο ορισμένα δεδομένα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου 2022 η MIG θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση.
Όμως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις κινήσεις που σχεδιάζει η εταιρία συμμετοχών στην Attica Group και βεβαίως στην RKB με την διαχείριση ακινήτων.

Στην Attica group οι διαπραγματεύσεις με την ANEK συνεχίζονται και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ύψος του haircut που θα δεχθούν οι Πειραιώς και Alpha bank στα δάνεια της ANEK ύψους 250 εκατ ευρώ.
Εάν το haircut ήταν ύψους 50% θα δημιουργούσε ιδιαίτερα θετική προοπτική στην Attica group η οποία συνεχίζει να καταγράφει βελτίωση των αποδόσεων της παρά την αστάθεια του πετρελαίου.
Με βάση ενδείξεις εντός του Μαρτίου 2022 λογικά το deal μεταξύ της Attica Group και της ANEK θα κλείσει.
Υπολογίζεται ότι η Attica Group μετά την αφαίρεση του δανεισμού θα αποτιμάται περίπου στα 380-400 εκατ οπότε καθίσταται αντιληπτό ότι η MIG δεν μπορεί να αξίζει 31 εκατ στο χρηματιστήριο.

Εξελίξεις και στην RKB

Ως γνωστό η MIG κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της RKB και με βάση ορισμένες πληροφορίες σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εταιρίας.
Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με ανταλλαγές ακινήτων και ο μέτοχος μειοψηφίας θα αποχωρήσει.
Θα προκύψει μια μικρή κεφαλαιακή ζημία περί τα 12 εκατ αλλά θα μπορούσε να απορροφηθεί από επιλεκτικές πωλήσεις ακινήτων.
Επίσης φαίνεται να βρίσκονται σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις της MIG με την Πειραιώς για την αναδιάρθρωση των δανείων 100 εκατ της RKB μειώνοντας τα επιτόκια από 3,5% σε 1%.
Ο πλήρης έλεγχος της RKB σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση των δανείων θα προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων.

Για ορισμένους η αξία της MIG σε βάθος χρόνου θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100 εκατ από 31 εκατ της τρέχουσας περιόδου...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης