Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Η Fed είναι πίσω από την καμπύλη όσον αφορά τη συρρίκνωση του ισολογισμού της

UBS: Η Fed είναι πίσω από την καμπύλη όσον αφορά τη συρρίκνωση του ισολογισμού της

Ο πρόεδρος της Fed δήλωσε πως αναμένεται μια σειρά από αυξήσεις επιτοκίων το 2022

Σχετικά Άρθρα

Την άποψη ότι η Fed είναι πίσω από την καμπύλη όταν πρόκειται για τη συρρίκνωση του ισολογισμού της, εξέφρασε ο Kelvin Tay από τη UBS Global Wealth Management.
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε πως αναμένεται μια σειρά από αυξήσεις επιτοκίων φέτος, ταυτόχρονα με άλλες μειώσεις του πανδημικού προγράμματος της τράπεζας.
«Εάν κάνεις ένα βήμα πίσω και ακούσεις τι είπε... Στην πραγματικότητα δεν έχει καταλάβει ότι η Fed είναι πίσω από την καμπύλη. Σίγουρα είναι» υποστήριξε ο Tay μιλώντας στο CNBC.
Ο Tay σημείωσε ότι τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ κινούνται σχετικά καλά και τα εταιρικά κέρδη το β' και γ' τρίμηνο του 2021 ήταν επίσης σε «υψηλά πολλά δεκαετιών».
«Και σε αυτό το χρονικό σημείο εξακολουθούν να τυπώνουν. Έτσι θα πρέπει να αναρωτηθείς γιατί τυπώνουν ακόμα σε αυτό το επίπεδο, σωστά;» είπε και συμπλήρωσε ότι το βασικό στο μέλλον θα είναι πόσο γρήγορα και πόσο η Fed θα συρρικνώσει τον ισολογισμό της.
Σύμφωνα με το CNBC, οι επενδυτές αναμένουν τα επόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό προκειμένου να αξιολογήσουν την οικονομική εικόνα και την επόμενη κίνηση της Fed.
Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα τρόμαξε τους επενδυτές, καθώς από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου φάνηκε ότι πολλά μέλη ήταν έτοιμα για σύσφιξη της νομισματικής πολιτική πιο επιθετικά από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης