Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το κύμα της Omicron στις ΗΠΑ θα κορυφωθεί σε 3 εβδομάδες

Morgan Stanley: Το κύμα της Omicron στις ΗΠΑ θα κορυφωθεί σε 3 εβδομάδες
Το κύμα κρουσμάτων φτάνει στο μέγιστο όταν το R επιστρέφει στο 1
Το κύμα της Omicron στις ΗΠΑ θα κορυφωθεί σε 3 εβδομάδες.
Σε αυτήν την εκτίμησε προχώρησε η Morgan Stanley, προβλέποντας ότι το κύμα της Omicron στη Βόρεια Αμερική πιθανότατα θα κορυφωθεί εντός 3-6 εβδομάδων, γεγονός που θα τοποθετούσε την κορυφή αυτού του κύματος σε λίγο μεταγενέστερο σημείο από την περσινή χειμερινή κορυφή.
Χρησιμοποιώντας τη «σχέση» μεταξύ του ρυθμού αποτελεσματικής αναπαραγωγής του ιού και του αριθμού των νέων κρουσμάτων, οι αναλυτές της τράπεζας μπορούν να εξετάσουν την κατάσταση στη Νότια Αφρική και να βοηθήσουν να υποθέσουμε τι μπορεί να συμβεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Το κύμα κρουσμάτων φτάνει στο μέγιστο όταν το R επιστρέφει στο 1.
Επί του παρόντος, στη Νότια Αφρική, το R είναι κάτω από το 1 και χαμηλότερο από την προηγούμενη εβδομάδα, αντανακλώντας την απότομη μείωση των κρουσμάτων.
Το R εξακολουθεί να αυξάνεται (και επομένως τα κρούσματα επίσης) στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, επομένως, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η αιχμή δεν έχει φτάσει ακόμη.

Τα δεδομένα από τη Ν. Αφρική

Η τράπεζα χρησιμοποίησε δεδομένα από τη Νότια Αφρική ως βάση για τις προβλέψεις της για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Για παράδειγμα, η Νότια Αφρική χρειάστηκε 4-5 εβδομάδες για να φτάσει στο μέγιστο των κρουσμάτων (μέσα Νοεμβρίου έως μέσα Δεκεμβρίου), το οποίο είναι ταχύτερο από το Delta (~9 εβδομάδες).
Και το R κορυφώθηκε σε ~2-3 εβδομάδες πριν από την κορύφωση κρουσμάτων και μειώθηκε από ~2 σε 20 ημέρες.
Υποθέτοντας μια παρόμοια τροχιά στις ΗΠΑ, η Morgan Stanley παρουσίασε τη βάση για το κύμα Omicron στις ΗΠΑ.

Και εδώ είναι μια σύγκριση του ρυθμού αναπαραγωγής του ιού στις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική.

Η ομάδα της MS εξήγησε ότι το καλύτερο σενάριο της υποθέτει μια κορύφωση σε 1-2 εβδομάδες από τώρα, ενώ η περίπτωση αρκούδας θα σήμαινε ότι η αιχμή μπορεί να απέχει έως και 8 εβδομάδες.

Το σημείωμα περιελάμβανε επίσης ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την ικανότητα της omicron να παραγκωνίζει άλλες παραλλάξεις.
Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα αλληλουχίας στελεχών από το GISAID, η ομάδα της MS μπόρεσε να προσδιορίσει ότι η Omicron μετατόπισε τη Delta ως το κυρίαρχο στέλεχος σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Τέλος, ακολουθεί μια σύγκριση του ρυθμού μετάδοσης σε διάφορες χώρες αυτήν την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης