Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Περίπλοκες αλλά πρακτικές οι πρώτες συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ρωσία: Περίπλοκες αλλά πρακτικές οι πρώτες συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία
«Η συζήτηση ήταν δύσκολη, αλλά πρακτική. Ασχοληθήκαμε αμέσως με το ζήτημα των επικείμενων συνομιλιών. Πιστέυω ότι αύριο δεν θα σπαταλήσουμε χρόνο», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες με την Αμερικανίδα ομόλογό του Wendy Sherman τη Γενεύη την Κυριακή (9/1/2022) ήταν «περίπλοκες αλλά πρακτικές», όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία.
Όταν ρωτήθηκε πώς πήγε η προκαταρκτική συνάντηση, ο Ρώσος υφυπουργός απάντησε «καταπληκτικά».
«Η συζήτηση ήταν δύσκολη, αλλά πρακτική. Ασχοληθήκαμε αμέσως με το ζήτημα των επικείμενων συνομιλιών. Πιστέυω ότι αύριο δεν θα σπαταλήσουμε χρόνο.
Δεν χάνω ποτέ την αισιοδοξία μου, πάντα με οδηγεί», επεσήμανε ο  Ryabkov σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, έπειτα από την πρώτη του επαφή με τη Sherman ενόψει της επίσημης συνάντησής τους  τη Δευτέρα (10/1).
Οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν Δευτέρα στη Γενεύη.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η σύνοδος ΝΑΤΟ-Ρωσίας την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και την επομένη η σύνοδος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στη Βιέννη.
Στόχος είναι να αποκλιμακωθεί η ένταση που έχει προκληθεί μετά τη συγκέντρωση χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα με την Ουκρανία, η οποία εγείρει φόβους για πιθανή εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης