Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

O Σταυρός του Θανάτου θα χτυπήσει το Bitcoin, τα 35.000 δολάρια «βλέπουν» οι αναλυτές - Έκλεισαν long θέσεις 812 εκατ. δολ.

O Σταυρός του Θανάτου θα χτυπήσει το Bitcoin, τα 35.000 δολάρια «βλέπουν» οι αναλυτές - Έκλεισαν long θέσεις 812 εκατ. δολ.
Το Bitcoin σημειώνει πτώση -9%, στα 42.500 δολ., τις τελευταίες 24 ώρες, με τις ρευστοποιήσεις στα crypto – futures να φτάνουν τα 812 εκατ. δολ.
Σχετικά Άρθρα

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα τόσο για το Bitcoin όσο και για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με βάση την τεχνική ανάλυση.
Σύμφωνα με πλειάδα αναλυτών, θα τα χτυπήσει ο «σταυρός του θανάτου».
Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος των 50 ημερών αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, κάτι το οποίο, σύμφωνα με το εν λόγω τεχνικό σημείο, προιωνίζεται πως το Bitcoin θα «πέσει» στα 35.000 δολ.
Τα προεόρτια, με αφορμή τη Fed και το Καζακστάν, άρχισαν…
Το Bitcoin σημειώνει πτώση -9%, στα 42.500 δολ., τις τελευταίες 24 ώρες, με τις ρευστοποιήσεις στα crypto – futures να φτάνουν τα 812 εκατ. δολ.
Σημειώνεται οι θέσεις οι οποίες έκλεισαν αφορούσαν «στοιχήματα» που εκτιμούσαν ανοδική κίνηση για το πρώτο τη τάξει κρυπτονόμισμα.
Οι ρευστοποιήσεις λαμβάνουν χώρα όταν κλείνουν βίαια μοχλευμένες θέσεις, ως μηχανισμός ασφαλείας λόγω μερικής ή ολικής απώλειας του αρχικού περιθωρίου.
Αυτό συμβαίνει κυρίως στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, που παρακολουθούν μόνο τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, σε αντίθεση με τις συναλλαγές spot, κατά τις οποίες οι traders κατέχουν τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία.
Η πτώση του bitcoin παρέσυρε και τα altcoins. Πάνω από 200.000 θέσεις έκλεισαν τις τελευταίες 24 ώρες, με το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών να προέρχεται από τις ΗΠΑ.
Πάνω από το 87% των ρευστοποιήσεων, ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, έγιναν σε θέσεις long, οι οποίες είναι συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στα οποία οι traders στοιχηματίζουν σε αύξηση της τιμής.
Το ανταλλακτήριο OKEx κατέγραψε ρευστοποιήσεις 241 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι traders στην Binance σημείωσαν ζημίες 236 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σταυρός θανάτου

Αν μη τι άλλο, λοιπόν, η τιμή του Bitcoin υφίσταται μια δραστική πτώση – κάτι το οποίο μπορεί να φέρει το κρυπτονόμισμα λίγο πιο κοντά σε «σταυρό θανάτου».
Οι «αρκούδες», αρκετά δυνατοί για αρκετό καιρό, επιδεικνύουν τη δύναμή τους και τραβούν την τιμή προς τα κάτω.
Παρά τον τεράστιο όγκο αγορών, το κερί παραμένει «Doji», γεγονός που υποδεικνύει πως γίνεται μια σκληρή μάχη μεταξύ αγοραστών και πωλητών.
pasted_image_0.png
Αλλά τι πρέπει να περιμένουν οι traders από το επικείμενο «Death Cross»;
Η Coinpedia είχε αναφέρει ότι η τιμή του BTC μπορεί να φτάσει τα 70.000 δολ., αυξανόμενη περισσότερο από 50%.
Το asset αναμένεται να παραμείνει σιωπηλό το α’ εξάμηνο του 2022.
Και ως εκ τούτου σε αυτούς τους καιρούς, τα DeFi tokens, τα NFT και τα meme coins αναμένεται να ευδοκιμήσουν.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι πτωτικές εκτιμήσεις για το περιουσιακό στοιχείο δικαιώνονται με τον επερχόμενο «σταυρό θανάτου».
Και το κύριο μέλημα είναι ότι το γεγονός συμβαίνει για 2η φορά μέσα σε μόλις 7 μήνες.
Ο προηγούμενος σταυρός θανάτου είχε μειώσει την τιμή του BTC κατά σχεδόν 30%, ενώ ο αντίκτυπος του γεγονότος προηγήθηκε 4 ή 5 ημέρες.
Παρόμοιο σενάριο παρατηρήθηκε με το γεγονός του «Χρυσού Σταυρού», που είχε συμβεί κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Αναμφίβολα το περιουσιακό στοιχείο αυξήθηκε, ωστόσο ο αντίκτυπος φάνηκε γρήγορα, καθώς έφτασε σε ιστορικά υψηλά.
Συνολικά, η τιμή του Bitcoin εκπέμπει ένα εξαιρετικά πτωτικό σήμα, με τάση να πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Ο σταυρός του θανάτου αναμένεται να συμβεί κάπου μεταξύ 12 Ιανουαρίου 2022 και 14 Ιανουαρίου 2022 και, αν το μοτίβο επαναληφθεί, δεν αποκλείονται τα 35.000 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης