Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποδαρικό της νέας χρονιάς με ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην ΕΕ

Ποδαρικό της νέας χρονιάς με ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην ΕΕ
Την τελευταία εβδομάδα του 2021, τα κράτη μέλη της ΕΕ ανακοίνωσαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα ισχύουν την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους

Το 2022 έκανε ποδαρικό στην ΕΕ με ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Η νέα χρονιά δεν έχει φέρει καμία ελπίδα στους ταξιδιώτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν εμπόδια. Αυτά πολλές φορές καθιστούν αδύνατη τη μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο, ιδίως για ταξίδια αναψυχής.
Την τελευταία εβδομάδα του 2021, τα κράτη μέλη της ΕΕ ανακοίνωσαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα ισχύουν την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους. Διατηρώντας τους ίδιους παλιούς κανόνες ή επιβάλλοντας ακόμη πιο σκληρούς.

Σουηδία

Στις 31 Δεκεμβρίου η Σουηδία επιβάλλει αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες.
Συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία. Πλέον είναι υποχρεωτικές τις προκαταρκτικές δοκιμές. Ακόμη και για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τσεχική Δημοκρατία

Η Τσεχική Δημοκρατία έβαλε την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Μάλτα, την Αυστρία, τη Λετονία, την Ουγγαρία και τις Αζόρες στη λίστα σκούρων κόκκινων χωρών.
Οι ταξιδιώτες αυτών των χωρών υπόκεινται σε αυστηρότερους περιορισμούς εισόδου κατά την είσοδο στην Τσεχία.
Από σήμερα 3 Ιανουαρίου θα πρέπει να:

  • Συμπληρώσουν τη φόρμα άφιξης πριν ταξιδέψουν στην Τσεχική Δημοκρατία.
  • Κάνουν τεστ για COVID-19 πριν από την αναχώρηση, εκτός εάν ταξιδεύουν με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.
  • Υποβληθούν σε εξέταση PCR το νωρίτερο την 5η ημέρα και το αργότερο την 7η ημέρα μετά την είσοδο τους στη χώρα.

Γαλλία

Οι αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν και στη Γαλλία ακόμη και για το 2022.
Αν και η χώρα έχει αντιστρέψει την απαγόρευση των Βρετανών να διέρχονται από τη γαλλική επικράτεια στο δρόμο τους προς τη χώρα προορισμού τους, οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να απαγορεύεται να παραμείνουν στη χώρα.
Κι αυτό, λόγω του μεγάλου αριθμού περιπτώσεων Omicron που έχει εντοπίσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην επικράτεια του.
Η υποχρέωση εξέτασης για COVID-19 πριν από ένα ταξίδι στη Γαλλία για όλα τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα που ταξιδεύουν από τρίτες χώρες παραμένει σε ισχύ ακόμη και το 2022.

Γερμανία

Η Γερμανία θα συνεχίσει να επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες εισόδου σε ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες που έχουν κατηγοριοποιηθεί ως περιοχές υψηλού κινδύνου.
Το Ινστιτούτο Robert Koch, επέκτεινε την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου τη λίστα με τις περιοχές υψηλού κινδύνου της Γερμανίας. Προσθέτοντας σε αυτήν την Ιταλία, τον Καναδά, τη Μάλτα και τον Άγιο Μαρίνο.
Ωστόσο, η χώρα πρόκειται να διευκολύνει τους ταξιδιωτικούς κανόνες για όσους προέρχονται από περιοχές με παραλλαγή του ιού, τοποθετώντας τους στη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου.
Από αύριο 4 Ιανουαρίου, οι ταξιδιώτες από Μποτσουάνα, Εσβατίνι, Λεσότο, Μαλάουι, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Ζιμπάμπουε, Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας μπορούν να εισέλθουν στη Γερμανία για μη βασικούς σκοπούς, αν και με αυστηρή είσοδο περιορισμούς.

Άλλες χώρες της ΕΕ

Η Ισλανδία έχει συντομεύσει την καραντίνα εισόδου σε επτά ημέρες από δέκα.
Άλλες χώρες της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα συνεχίζουν να διατηρούν τους ίδιους περιορισμούς.
Οι κανόνες εισόδου της Νορβηγίας πρόκειται να παραμείνουν αμετάβλητοι μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Η Λιθουανία διατήρησε επίσης αμετάβλητους τους περιορισμούς εισόδου.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) έχει συμβουλεύσει τους ταξιδιώτες να απόσχουν από οποιαδήποτε μη απαραίτητα ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, δεδομένης της σοβαρής κατάστασης του COVID-19 σε ολόκληρο το μπλοκ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης