Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα 12 κρούσματα της Omicron – Καταγράφεται ήπια νόσηση

Βουλγαρία: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα 12 κρούσματα της Omicron – Καταγράφεται ήπια νόσηση
Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί βρίσκονται κυρίως από την πρωτεύουσα Σόφια
Σχετικά Άρθρα

Η Βουλγαρία εντόπισε τα πρώτα δώδεκα κρούσματα της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσe o επιθεωρητής Δημόσιας Υγείας της γειτονικής χώρας Angel Kunchev, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022.
Έχουμε επιβεβαιώσει τη νέα παραλλαγή σε δείγματα από δώδεκα ανθρώπους, δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον Kunchev, οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί είναι κυρίως από την πρωτεύουσα Σόφια, ενώ έχουν ήπια συμπτώματα και κανένας τους δεν νοσηλεύεται»

Bonus 75 λέβα


Οι υγειονομικές αρχές της Βουλγαρίας θα συνεδριάσουν την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2021 προκειμένου να συζητήσουν εάν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής, η οποία έχει επιφέρει αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο.
Ο Kunchev είπε ότι η Βουλγαρία έχει ήδη κάνει το πιο σημαντικό βήμα, προσφέροντας ένα εφάπαξ μπόνους 75 λέβα (43,62 δολ.) σε συνταξιούχους που επιλέγουν να εμβολιαστούν ή να λάβουν αναμνηστική δόση στο λιγότερο εμβολιασμένο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναμνηστική δόση

Η Βουλγαρία έχει επίσης συντομεύσει την περίοδο για την αναμνηστική δόση σε τρεις μήνες μετά από έναν πλήρη κύκλο εμβολιασμού.
«Κανένας από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν με το Omicron δεν είχε κάνει αναμνηστική δόση.
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ένας πλήρης εμβολιασμός με την τρίτη δόση παρέχει υψηλό επίπεδο προστασίας», δήλωσε ο Kunchev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης