Διεθνή

ΗΠΑ: Προβλήματα στις αερομεταφορές λόγω κακοκαιρίας και Omicron – Ακυρώθηκαν 2.600 πτήσεις

ΗΠΑ: Προβλήματα στις αερομεταφορές λόγω κακοκαιρίας και Omicron – Ακυρώθηκαν 2.600 πτήσεις
Παγκοσμίως ο τομέας των αερομεταφορών αντιμετωπίζει δυσκολίες εξαιτίας της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Omicron του SARS-CoV-2

Προβλημάτων συνέχεια στις αερομεταφορές στις ΗΠΑ, αφού λόγω της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας και της έκρηξης κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που συνδέεται με την μετάλλαξη Omicron, υπήρξαν μόνο την Πρωτοχρονιά περίπου 2.660 ακυρώσεις πτήσεων, με τις μισές από τις 4.617 σε όλη την υφήλιο, περί τις 19:30 (τοπική ώρα,  02:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightAware.
Καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε 4.798 πτήσεις εσωτερικού , με προορισμό ή με προέλευση τις ΗΠΑ, επί συνόλου 9.432 σε παγκόσμια κλίμακα.
Ο αμερικανικός αερομεταφορέας με τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η SkyWest, η οποία ακύρωσε το 23% των προγραμματισμένων πτήσεών της.
Στο μεταξύ, στα αεροδρόμια στο Σικάγο (βόρεια) ακυρώθηκαν οι μισές εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, καθώς στην πόλη αυτή της πολιτείας Ιλινόι αναμενόταν χιονοθύελλα.
Εξίσου δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα, καθώς σύμφωνα με τον FlightAware, 1.175 πτήσεις που επρόκειτο να γίνουν την Κυριακή 2/1 ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ συνολικά σε διεθνές επίπεδο ο αριθμός φτάνει τις 2.134 πτήσεις.

Στη σκιά της Omicron

Παγκοσμίως ο τομέας των αερομεταφορών αντιμετωπίζει δυσκολίες εξαιτίας της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Omicron του SARS-CoV-2.
Θετικοί στον ιό ή είχαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίζονται πιλότοι και μέλη των πληρωμάτων καμπίνας, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν από τις θέσεις τους αφού μπαίνουν σε απομόνωση, αναγκάζοντας τις εταιρείες να προχωρούν σε ακυρώσεις πτήσεων, καθώς δεν έχουν αρκετό προσωπικό για να γίνει αναπλήρωσή τους.
Υπενθυμίζεται ότι περίπου 7.500 πτήσεις ακυρώθηκαν παγκοσμίως από τους αερομεταφορείς το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης