Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά λάθος... πληρωμές 176 εκατ. δολαρίων έκανε η Santander σε πελάτες στο Λονδίνο

tags :
Κατά λάθος... πληρωμές 176 εκατ. δολαρίων έκανε η Santander σε πελάτες στο Λονδίνο
Γίνονται προσπάθειες να αναιρεθούν οι μεταφορές χρημάτων
Χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν ένα δώρο έκπληξη φέτος τα Χριστούγεννα όταν η ευρωπαϊκή τράπεζα Santander κατέθεσε κατά λάθος 130 εκατ. λίρες (176 εκατ. δολάρια) σε 75.000 συναλλαγές.
Το λάθος συνέβη όταν οι πληρωμές από 2.000 επιχειρηματικούς λογαριασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο υποβλήθηκαν σε επεξεργασία δύο φορές, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς τους να διπλασιάζονται, ενώ οι προμηθευτές έλαβαν επίσης περισσότερα από ό,τι περίμεναν.
Η τράπεζα είπε ότι οι διπλές πληρωμές προκλήθηκαν από ένα «πρόβλημα προγραμματισμού» που τώρα έχει διορθωθεί.
Τώρα προσπαθεί να ανακτήσει τις εσφαλμένες πληρωμές, πολλές από τις οποίες έχουν πάει σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διαχειρίζονται αντίπαλες τράπεζες.
«Λυπούμαστε που λόγω ενός τεχνικού προβλήματος, ορισμένες πληρωμές από εταιρικούς πελάτες μας αντιστοιχίστηκαν εσφαλμένα στους λογαριασμούς των παραληπτών», δήλωσε στο CNBC ένας εκπρόσωπος της Santander.
«Κανένας από τους πελάτες μας δεν επηρεάστηκε επί της ουσίας και θα εργαστούμε σκληρά με πολλές τράπεζες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για να ανακτήσουμε τις διπλές συναλλαγές τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης