Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος +0,1% για το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 79,32 δολάρια το βαρέλι

Άνοδος +0,1% για το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 79,32 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου κινήθηκε στο +0,6% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 76,99 δολάρια

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να κάνει το 7x7 στο μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί του από το ράλι οκτώ ανοδικών ημερών που έληξε στις 10 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 43 σεντς ή 0,6% για να διαμορφωθεί ητιμή του στα 76,99 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 9 σεντς ή 0,1% στα 79,32 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe,στο υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Νοεμβρίου.
Το Brent σημειώνει κέρδη για τέταρτη σερί συνεδρίαση.
Στο τέλος του έτους, η αγορά πετρελαίου βρίσκει ώθηση αφενός από την άμβλυνση των ανησυχιών για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Όμικρον στη ζήτηση για καύσιμα αφού δεν επανέρχονται σκληρά lockdown για περιορισμό του νέου πανδημικού κύματος, και αφετέρου από τις ενδείξεις για ισχυρή απορρόφηση των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με την ενέργεια.
"Οι τιμές του πετρελαίου δείχνουν δύναμη προς το τέλος του έτους και εν μέρει αυτό οφείλεται στην υποχώρηση των ανησυχιών για την Όμικρον αλλά και στη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων", δήλωσε σε συνέντευξή του ο Matt Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης