Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αρμενία αίρει το εμπάργκο εισαγωγής τουρκικών προϊόντων

Η Αρμενία αίρει το εμπάργκο εισαγωγής τουρκικών προϊόντων
«Αποφασίστηκε να μην παραταθεί το εμπάργκο εισαγωγής τουρκικών προϊόντων στη χώρα μας», ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Αρμενίας

Η Αρμενία ανακοίνωσε σήμερα ότι από την 1η Ιανουαρίου αίρεται το εμπάργκο εισαγωγής τουρκικών προϊόντων, που ήταν σε ισχύ εδώ και έναν χρόνο, καθώς Ερεβάν και Άγκυρα προσπαθούν να εξομαλύνουν τις ιστορικά τεταμένες σχέσεις τους.
«Αποφασίστηκε να μην παραταθεί το εμπάργκο εισαγωγής τουρκικών προϊόντων στη χώρα μας», ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Αρμενίας.
Το μέτρο αυτό είχε ληφθεί αφού η Τουρκία στήριξε το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο με την Αρμενία, το φθινόπωρο του 2020.
Τον Ιούλιο παρατάθηκε για άλλους έξι μήνες.
Το υπουργείο Οικονομικών εκτίμησε ότι το εμπάργκο είχε «θετικές» συνέπειες, καθώς υποβοήθησε την ίδρυση επιχειρήσεων στην Αρμενία, όμως η «αρνητική» επίπτωση ήταν ότι τροφοδότησε τον πληθωρισμό.
«Ελπίζουμε (…) ότι με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες που θα επιτρέψουν την εξαγωγή αρμενικών προϊόντων» στην Τουρκία, πρόσθεσε.
Η ανακοίνωση άρσης του εμπάργκο γίνεται αφού οι δύο χώρες, που ουδέποτε σύναψαν διπλωματικές σχέσεις, όρισαν, στα μέσα Δεκεμβρίου, απεσταλμένους για να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους.
Τουρκικές και αρμενικές αεροπορικές εταιρείες έχουν υποβάλει αιτήματα για να ξεκινήσουν πτήσεις τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης