Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αδιάφορη συνεδρίαση χαμηλού τζίρου και περιορισμένων κινήσεων

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αδιάφορη συνεδρίαση χαμηλού τζίρου και περιορισμένων κινήσεων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Άλλη μία αδιάφορη συνεδρίαση παρακολουθήσαμε σήμερα, η προτελευταία για φέτος και φυσικά έλειψαν οι κινήσεις ωραιοποίησης. Τι να ωραιοποιήσεις στο ΧΑ των τελευταίων εβδομάδων; Μικρές απώλειες με τις ξένες αγορές λίγο πάνω και με τζίρο και πάλι εξαιρετικά χαμηλό. Δεν νομίζουμε πως υπάρχουν μετοχές που ξεχώρισαν. Ίσως λίγο η ΕΥΔΑΠ από τα βαριά. Από την άλλη απογοητεύει ο ΟΛΠ, ο ΑΔΜΗΕ, παραμένει στα χαμηλά του ο Τιτάνας και ο ΟΠΑΠ. Στα μικρομεσαία το ενδιαφέρον ήταν ακόμα μικρότερο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μόλις σταμάτησε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών βλέπουμε πιέσεις στη μετοχή. Έχει ξαναγίνει. Στα 14,92 ευρώ και στο -1% με όγκο 130 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Χαμηλά 13 μηνών. Απογοήτευση για αυτό το λιμάνι. Παρά το καλό εννεάμηνο φέτος δεν ήταν η χρονιά του. Στα 16,98 ευρώ και στο -1,62%.

ΑΔΜΗΕ: Ούτε αυτό το χαρτί μπορεί να ξεκολλήσει. Και δε νομίζουμε πως έχει να κάνει με τις διαφωνίες των Κινέζων. Μήνες τώρα έχει την ίδια εικόνα. Στα 2,4050 ευρώ και στο -0,41%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η ΑΛΦΑ ανοδική. Οι μεγαλύτερες απώλειες στην ΕΤΕ, που όμως είχε γράψει και νέο υψηλό και ακολούθησε η ΠΕΙΡ που είναι η μετοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες το 2020. Πραγματικά διέλυσε τα χαρτοφυλάκια που την είχαν και μάλιστα με ανοδική αγορά. Με μικρές απώλειες η Eurobank.

ΤΙΤΑΝ: Ότι δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι φαίνεται. Από την άλλη δε δείχνει και διάθεση να σπάσει χαμηλότερα. Κρατάει δηλαδή πάνω από τα 13 ευρώ. Στα 13,24 ευρώ και στο -1,05%. Ελπίζουμε να κρατήσει αλλιώς έχει ένα ακόμα ευρώ πιο κάτω.

ΕΥΔΑΠ: Θα θέλαμε το 2022 να είναι η χρονιά της. Να δούμε τα υψηλά που είδαμε φέτος και που δεν τα κράτησε και να δούμε πάλι καλές επιστροφές στους μετόχους αφού αφήνει πίσω την πολυετή εκκρεμότητα με το νερό. Είχε την μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και έκλεισε στα 7,75 ευρώ και στο +2,38%.

ΟΤΕ: Να διορθώσει και αυτός. Μόνο πάνω θα πηγαίνει; Άλλωστε έφτασε τα υψηλά του αν υπολογίσουμε και το τελευταίο μέρισμα.

LAVIPHARM: Στο +8,41% και στα 0,58 ευρώ με όγκο μόλις 9 χιλ. τεμάχια. Μπορείς να πεις ότι είναι και κίνηση ωραιοποίησης περιορισμένου κόστους.

INTRACOM: Το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020 έστειλε τη μετοχή στα 0,30 ευρώ. Στη συνέχεια κινήθηκε σε ένα πλαγιοανοδικό κανάλι μέχρι που έφτασε στα 0,90 ευρώ που ήταν και τα υψηλά που είχε στις αρχές του 2020. Το σπάσιμο του καναλιού έγινε τον περασμένο Μάρτιο και ακολούθησε ράλι μέχρι τέλη Αυγούστου. Η κίνηση ήταν μέχρι τα 2,60 ευρώ περίπου. Έκτοτε διολισθαίνει και έχει φτάσει στη στήριξη του 1,69 ευρώ. Ολοκληρώνεται εδώ η διόρθωση ή έχει κι άλλο; Συμπλήρωσε πάντως 7 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και η αποτίμηση έχει φτάσει στα 127 εκατ. ευρώ.

ΑΤΤΙCA GROUP: Έκοψε το μέρισμα των 0,05 ευρώ και έχασε τα 0,03 ευρώ.

ATTICA BANK: Στο -8,16% και στα 0,1710 ευρώ με όγκο 2,6 εκατ. τεμάχια. Θυμάστε που πριν μερικά χρόνια κάποιες εισηγμένες έβαζαν κεφάλαια για αύξηση κεφαλαίου και φωνάζαμε πως τα πετάνε; Εξακολουθούν να πετάνε αυτοί που τα βάζουν τώρα… Ευθύνες πάντως δεν πρόκειται να αναζητηθούν να είστε σίγουροι. Μήπως και βάζουν τα δικά τους;

Ημιαργία αύριο στο ΧΑ και θα κλείσει λίγο νωρίτερα…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης