Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξεκίνησε η συνεδρίαση αλλά είναι σαν να μην ξεκίνησε λόγω τζίρου

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξεκίνησε η συνεδρίαση αλλά είναι σαν να μην ξεκίνησε λόγω τζίρου
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αυτό ήταν. Η σημερινή και η αυριανή συνεδρίαση έμειναν και πάει και αυτή η χρονιά. Ανάμικτα τα συναισθήματα και νομίζουμε πως είδαμε πολλά μέσα σε αυτή τη χρονιά, πάλι. Ξεκινήσαμε με μία μεγάλη βουτιά προς 730 μονάδες τέλη Γενάρη, αλλά μετά ανακάμψαμε, γράψαμε νέο υψηλό στις 930 μονάδες, αλλά μείναμε από δυνάμεις, και συσσωρεύουμε εδώ και μήνες με τις ξένες αγορές να κάνουν πάρτι.

Σε βάζει σε ανησυχίες η δική μας κίνηση σε σύγκριση με τις άλλες. Σε σημείο που αναρωτιέσαι μήπως τελικές οι αποτιμήσεις δεν είναι τόσο φθηνές όσο φαίνονται; Μήπως τελικά αυτή είναι η αγορά μας και μην περιμένετε κάτι καλύτερο; Η αλήθεια είναι πως η τιμή του γενικού δείκτη λόγω της σύνθεσης, φέτος αποτύπωσε σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλα χρόνια, τη στρέβλωση. Δεκάδες μετοχές ξεχώρισαν και κατέγραψαν αποδόσεις σημαντικά μεγαλύτερες από την αγορά. Πολλές μετοχές μεγάλωσαν 2 και 3 και περισσότερες φορές μέσα στο έτος. Είχαμε αρκετές καλές στιγμές, ας μην το ξεχνάμε.

Για του χρόνου, ας δώσουμε στα χαρτοφυλάκια μεγαλύτερη διασπορά, ας παρακολουθήσουμε μετοχές με story αποδεδειγμένο και καλά θεμελιώδη και ας έχουμε υπομονή. Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε γύρω από το χθεσινό κλείσιμο με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο και περιορισμένες κινήσεις. Λες και δεν άνοιξε. Δεν υπάρχουν πολλά να σχολιάσεις στα πρώτα λεπτά. Μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοιξαν με 10, 30 και 40 κομμάτια.

ΟΤΕ: Συνεχίζει ανοδικά και μάλλον έχει βάλει στόχο να κλείσει στα υψηλά του φέτος ο τίτλος. Στα 16,60 ευρώ και στο +1%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στην ΑΛΦΑ ο μεγαλύτερος όγκο, αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Ήπιες κινήσεις για τις περισσότερες συστημικές. Με εξαιρετικά χαμηλό όγκο άνοιξε η Εθνική που βρίσκεται κοντά στα υψηλά της. Η ΕΥΡΩΒ άνοιξε με 25 τεμάχια!

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Περιμένουμε περισσότερα το 2022 από μετοχές όπως Τιτάν, Jumbo, ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και αρκετές ακόμα που υστέρησαν φέτος. Θέλουμε βέβαια κίνηση από τράπεζες για να σπάσουμε τη συσσώρευση.

ATTICA GROUP: Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή το οποίο είναι καθαρό και δεν έχει φόρο, αφού προέρχεται από ναυτιλιακά έσοδα. Υποχωρεί 3% και στα 1,04 ευρώ η μετοχή λόγο του μερίσματος.

QUEST: Ποιος μπορεί να έχει παράπονο από τη συγκεκριμένη μετοχή. Παράδειγμα, για όσους βλέπουν μακροπρόθεσμα το ΧΑ και θέλουν μετοχές με μερίσματα, growth και καλό χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων. Υπάρχουν και άλλες βέβαια που επίσης έχουν δώσει μεγάλες αποδόσεις σε βάθος χρόνου. Αυτές τις προοπτικές έχει το ΧΑ και πολλές μετοχές του. Και σπρώχνουν κάποιοι τους επενδυτές σε ομόλογα με απόδοση λίγο πάνω από το 2%, αντί να τους λένε πάρε μερικές μετοχές και ξέχασέ τες.

INTRALOT: Ξεκίνησε τη χρονιά από τα 0,15 ευρώ και σήμερα έχει άνοδο πάνω από 300%. Ανησυχούν κάποιοι επενδυτές καθώς διορθώνει το τελευταίο διάστημα από τα υψηλά των 0,87 ευρώ. Δεν γίνεται όμως και οι μετοχές μόνο να ανεβαίνουν…

ΙΚΤΙΝΟΣ: Νέες αγορές μετοχών από insiders χθες που βγήκε πίεση στη μετοχή. Από 15 χιλ. μετοχές αγόρασαν τρία μέλη του Δ.Σ. και μέλη της οικογένειας. Η κίνηση σε συνδυασμό με κάποιες που έγιναν λίγο καιρό πριν μας δείχνουν αντανακλαστικά και πως δεν αφήνουν τη μετοχή χωρίς κάποια «επιτήρηση».

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης