Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η ευκαιρία της ΕΧΑΕ με τις αγορές ιδίων μετοχών στα χαμηλά – Αρκεί να…

tags :
Η ευκαιρία της ΕΧΑΕ με τις αγορές ιδίων μετοχών στα χαμηλά – Αρκεί να…
Σε καλές τιμές γίνονται οι αγορές ιδίων μετοχών των τελευταίο μήνα αφού η μετοχή καταγράφει απόδοση χειρότερη από αυτή της αγοράς το 2021
Σχετικά Άρθρα

Σε μία πολύ καλή συγκυρία αγοράζει ίδιες μετοχές η ΕΧΑΕ, αφού το πρόγραμμα αγοράς εγκρίθηκε πρόσφατα.
Η μετοχή από την αρχή του έτους κινείται αδιάφορα με τάσεις συσσώρευσης και βρίσκεται λίγο υψηλότερα από τα χαμηλά που έγραψε στα τέλη Ιανουαρίου ήτοι στα 3,4050 ευρώ και αρκετά χαμηλότερα από τα υψηλά του Ιουνίου που ήταν τα 4,35 ευρώ.
Από την αρχή του έτους έχει απώλειες περίπου 5%, έχοντας όμως δώσει καλές επιστροφές στους μετόχους.
Η εισηγμένη είχε λάβει απόφαση στις 31/5 μέσω Γενικής Συνέλευσης για αγορά ιδίων μετοχών και το διοικητικό συμβούλιο στις 29/11 αποφάσισε να ξεκινήσει το πρόγραμμα.
Ο σκοπός του προγράμματος είναι να αγοραστεί μέχρι το 10% του συνόλου και στη συνέχεια να ακυρωθούν οι μετοχές ή να διατεθούν σε στελέχη.
Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει έχει αγοράσει 216 χιλ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 0,36% περίπου του συνόλου.
Η συγκυρία μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλή αρκεί το 2022 να είναι μία καλύτερη χρονιά για το ΧΑ με περισσότερα έσοδα από συναλλαγές, νέες εισαγωγές εταιρειών, αυξήσεις κεφαλαίου και δραστηριοποίηση περισσότερων επενδυτών.
Επιπλέον αναμένεται η νέα διοίκηση και το στίγμα που θα δώσει ο νέος επικεφαλής θα καθορίσει και την πορεία της μετοχής.
Η αγορά ζητάει αλλαγές σε πολλά επίπεδα, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το ελληνικό χρηματιστήριο, να τραβήξει επενδυτές και εταιρεία και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον κλάδο των χρηματιστηριακών εταιρειών, ο οποίος έχει συρρικνωθεί τρομακτικά τα τελευταία 10 χρόνια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης