Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο υψηλό ημέρας με επιλεκτικές κινήσεις και χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο υψηλό ημέρας με επιλεκτικές κινήσεις και χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική έστω και με χαμηλές συναλλαγές. Τζίρος για κάλαντα, αλλά τη δουλειά του την έκανε και μάλιστα κλείσαμε σε υψηλό ημέρας. Ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή εβδομάδα, αφού αύριο είναι κλειστό το χρηματιστήριο και μας μένει μία γλυκιά γεύση αλλά αναπτερώνονται και οι ελπίδες για τις τελευταίες συνεδριάσεις. Μάσκες παντού, τα νέα μέτρα και βλέπουμε από το νέο έτος. Το γενικό lockdown που θα επηρέαζε όλη την οικονομία, προς το παρόν το αποφεύγουμε. Έτσι μπόρεσε και η αγορά να κινηθεί υψηλότερα.

ΟΤΕ: Διαπραγματευόταν σε καλύτερα επίπεδα λίγο πριν το κλείσιμο αλλά και πάλι είδαμε πωλήσεις στο τέλος με αποτέλεσμα να περιοριστεί η άνοδος. Αν κάποιος προσθέσει και το μέρισμα που έδωσε πριν λίγο καιρό, λόγω της πώλησης της δραστηριότητας στη Ρουμανία, τότε θα δει πως η μετοχή ήταν λίγο πριν το κλείσιμο στα υψηλά της. Και αν συνεχίσει έτσι μπορεί να δούμε και νέα υψηλά την επόμενη βδομάδα, παρά την παραφωνία στις τελικές δημοπρασίες. Στα 16,4550 ευρώ και στο +0,34% με υψηλό ημέρας τα 12,64 ευρώ.

LAMDA: Έντονα ανοδικά σήμερα, αλλά την κίνηση 6,80-7,10 την έχει ξανακάνει. Επομένως θέλουμε συνέχεια. Στα 7,04 ευρώ και στο +3,53% με όγκο 227 χιλ. τεμάχια.

QUEST: Στα 18,08 ευρώ που είναι και νέα ιστορικά υψηλά. Στις επιλογές της στήλης για το 2021 με τιμή 10,25 ευρώ. Η απόδοση είναι τρομερή και θα μπορούσαμε να πούμε πως είμαστε ικανοποιημένοι και ας κερδίσουν και οι επόμενοι. Βέβαια, το ταμπλό μας δείχνει πως έχει ακόμα να δώσει πράγματα, επομένως είμαστε σε δίλημμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τη μεγαλύτερη άνοδο την είχε η Alpha Bank, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγει από τα τρέχοντα επίπεδα. Η Εθνική έκλεισε και πάλι πάνω από τα 2,90 ευρώ με πολύ καλύτερη συμπεριφορά, εδώ και μήνες. Θετικές και οι άλλες δύο συστημικές.

AEGEAN: Τα νέα περιοριστικά μέτρα, τα τεστ που πρέπει να γίνονται στα ταξίδια, αλλά και οι ανησυχίες για την Omicron, σίγουρα την επηρεάζουν, αφού πολλοί ξανασκέφτηκαν το χριστουγεννιάτικο ταξίδι και το ακύρωσαν. Στα 4,89 ευρώ και στο -1,11% με χαμηλό όγκο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Όπως έχουμε ξαναγράψει, η πανδημία δεν έχει τελειώσει και κάποιοι είχαν βιαστεί να πουν ότι τα μεγέθη από τον κλάδο προσωπικής φροντίδας θα μειωθούν το 2022. Με τη σημερινή απόφαση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και διπλής σε κάποιους, η μετοχή πήρε και πάλι τα πάνω της, αφού όλοι κατάλαβαν ότι θα συνεχίσει να πουλάει και στις αρχές του 2022 και… βλέπουμε. Θέλουμε βέβαια να τη δούμε πάνω από τα 7,15 ευρώ, γιατί την έχει ξανακάνει την κίνηση και μετά γύρισε. Στα 7,10 ευρώ και στο +6,45% με όγκο 84 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Κάποιες φορές το ταμπλό κάνει λάθη, αλλά αργά ή γρήγορα τα διορθώνει. Σήμερα, με την είσοδο των νέων μετοχών, αποκαταστάθηκε η στρέβλωση στη μετοχή. Στο limit down από την προσυνεδρίαση και μέχρι και το κλείσιμο και με μεγάλο ανεκτέλεστο. Στα 0,2290 ευρώ και στο -29,86% με όγκο 632 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο στους πωλητές 4,3 εκατ. τεμάχια.

ATTICA GROUP: Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς θα δώσει το μέρισμα των 0,05 ευρώ καθαρό όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση. Στις 30/12 θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα.

ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Με σημαντική καθυστέρηση δημοσίευσε αποτελέσματα εννεαμήνου. Στο τρίτο τρίμηνο θα σταθούμε το οποίο δεν πήγε καλά, ή ήταν χειρότερο από το εξάμηνο. Ο τζίρος στο τρίτο τρίμηνο ήταν αναλογικά χαμηλότερος του εξαμήνου, ενώ τα EBITDA ήταν μόλις 60 χιλ. ευρώ και σε επίπεδο προ φόρων και τόκων είχε ζημία 16 χιλ. ευρώ. Έτσι στο εννεάμηνο τα κέρδη προ φόρων ήταν 1,17 εκατ. ευρώ από 235 χιλ. ευρώ στο περσινό, σημαντικά αυξημένα αλλά λίγο χαμηλότερα από του εξαμήνου.

ΝΙΚΑΣ: Αρκετά πακέτα έγιναν στη μετοχή και περιμένουμε να δούμε αν είναι κάποια κίνηση βελτίωσης της διασποράς ή κάτι άλλο. Γιατί από τις κινήσεις που είχαν γίνει με τη Vivartia, υπήρχαν κάποιες φωνές που έλεγαν πως ίσως πρέπει να γίνει δημόσια πρόταση.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Και σήμερα υψηλός ο όγκος και ξεπέρασε τις 220 χιλ. τεμάχια με τη μετοχή να κλείνει με άνοδο 4%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Έκανε όγκο 587 χιλ. τεμάχια και έκλεισε με απώλειες 5,65%. Πριν από κάποιους μήνες δεν έκανε πράξη και τώρα πάνε και έρχονται τα ποσοστά.

Η στήλη εύχεται σε όλους τους αναγνώστες
Καλά Χριστούγεννα με υγεία

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης