Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τρεις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca είναι αποτελεσματικές έναντι της Omicron

Οι τρεις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca είναι αποτελεσματικές έναντι της Omicron
Η έρευνα δείχνει ότι το επίπεδο αντισωμάτων έναντι της Omicron μετά τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης ήταν υψηλότερο σε σχέση με αυτό που εμφάνιζαν άνθρωποι που είχαν αναρρώσει από Covid-19

Τρεις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 είναι αποτελεσματικές έναντι του παραλλαγμένου στελέχους Omicron του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η φαρμακευτική εταιρεία, επικαλούμενη στοιχεία από εργαστηριακή έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Η έρευνα, που δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη σε επιστημονική επιθεώρηση ελεγμένη από ομότιμους, δείχνει ότι το επίπεδο αντισωμάτων έναντι του Omicron μετά τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης ήταν υψηλότερο σε σχέση με αυτό που εμφάνιζαν άνθρωποι που είχαν μολυνθεί και αναρρώσει από Covid-19.
Μετά τη χορήγηση τριών δόσεων του AstraZeneca το επίπεδο εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του Omicron ήταν αντίστοιχο με αυτό έναντι του στελέχους Delta έπειτα από δύο δόσεις του εμβολίου, προσθέτει η έρευνα.
Η αγγλοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία επεσήμανε ότι οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που πραγματοποίησαν την έρευνα ήταν ανεξάρτητοι από αυτούς που εργάστηκαν πάνω στο εμβόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης