Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Υπάλληλος της SONY υπεξαίρεσε 150 εκατ. κι αγόρασε bitcoin: Τώρα αξίζουν πιο πολλά από τα κλεμμένα

Υπάλληλος της SONY υπεξαίρεσε 150 εκατ. κι αγόρασε bitcoin: Τώρα αξίζουν πιο πολλά από τα κλεμμένα
Χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσει περισσότερα από 3.879 bitcoin, τα οποία πλέον αξίζουν πάνω από 180 εκατ. δολάρια

To Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κατέθεσε μήνυση σε δικαστήριο της Καλιφόρνια ώστε πάνω από 154 εκατ. δολάρια να επιστραφούν σε μια θυγατρική της SONY, τα οποία υπεξαιρέθηκαν από έναν υπάλληλο που τα μετέτρεψε σε bitcoin.
Ο υπάλληλος πλαστογράφησε τα στοιχεία συναλλαγών, κάνοντας τα ποσά να μεταφερθούν σε λογαριασμό του σε τράπεζα στην Καλιφόρνια.
Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσει περισσότερα από 3.879 bitcoin, τα οποία πλέον αξίζουν πάνω από 180 εκατ. δολάρια, και τα μετέφερε σε ένα «πορτοφόλι» κρυπτονομισμάτων χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο δεύτερο μισό του Μαΐου, το κρυπτονόμισμα πωλούταν μεταξύ 46.700 κα 37.300 δολαρίων, ενώ την πρόσφατα η αξία του έφτασε τις 49.000 δολάρια.
Βάσει των στοιχείων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας του FBI σε συνεργασία με τη SONY, τη Citibank και τις ιαπωνικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ένα δικαστήριο στην Καλιφόρνια έδωσε την άδεια τον περασμένο Ιούνη να κατασχεθούν τα συγκεκριμένα κεφάλαια.
Οι ερευνητές απέκτησαν το ιδιωτικό κλειδί πρόσβασης στα bitcoin, τα οποία έχουν ήδη ανακτηθεί.
Εντωμεταξύ, ο υπάλληλος έχει ήδη συλληφθεί στην Ιαπωνία.
«Οι εγκληματίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα πρέπει να βασίζονται στα κρυπτονομίσματα για να κρύβουν τα παράνομα εισοδήματά τους.
Οι αμερικανικές αρχές σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους τους είναι έτοιμες να προλάβουν το έγκλημα και να ανακτήσουν τα κλεμμένα κεφάλαια» σημείωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης